Gå til sidens hovedinnhold

VM-gull til Røiseland og Thingnes Bø

Skrev skiskytterhistorie med triumf i parstafett.

Norge vant VM-gull i den ferske øvelsen singel miksstafett under VM i Östersund.

Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø gikk to etapper hver i nyvinningen, og sistnevnte avgjorde gullkampen til Norges fordel på ankeretappen.

- Dette er skiskytterhistorie. For første gang kårer vi en verdensmester i parstafett, og det er en glede å erklære at den første mesteren gjennom tidene er Norge, kommenterte NRKs Andreas Stabrun Smith da Thingnes Bø paraderte inn på oppløpssida med et norsk flagg i hendene.

Stafetten begynte under pari for nordmenenne, men utviklet seg i riktig retning etter mye spenning på de to siste etappene.

Røiseland vekslet første gang som nummer åtte etter å ha brukt to ekstraskudd på de to første skytingene. Thingnes Bø var likevel ikke mer enn 12,8 sekunder bak beste nasjon da han overtok for Norge.

Heller ikke han fikk det helt til å stemme på skytingene og måtte skyte åtte skudd på stående for å få ned fem blinker. Thingnes Bø vekslet på sjetteplass.

Men så tok stafettpartner Røiseland fram en etappe i verdensklasse. Froland-jenta gikk seg framover i feltet med solid fart på skiene og en god skyteserie i liggende. Deretter fulgte en strålende rekke med skudd i stående. Røiseland skjøt raskt ned fem blinker på rappen og gikk Norge helt opp i teten.

På etappe fire fikk Thingnes Bø godt følge av Italias Lukas Hofer. Duoen fulgte hverandre til siste skyting der Norges mann skjøt fullt hus, noe Hofer ikke greide.

Hofer og Dorothea Wierer vant sølvmedaljene for Italia, 13,4 sekunder bak Norges duo. Italienerne brukte fem ekstraskudd totalt, ett færre enn de norske gullvinnerne.

Hjemnasjonen Sverige tok bronse, slått med 20 sekunder av Norge. Svenskene brukte åtte ekstraskudd på like mange skyteserier.

Les også

Lundby klinket til og vant Raw Air

Kommentarer til denne saken