*Nettavisen* Sport.

VM-gull!

Foto: Vegard Brekke

Geir Helgemo og Tor Helness vant bridge-VM i São Paulo, med lag Zimmermann!

13.09.09 12:15

Det norske superparet spiller på profflaget Zimmermann i årets bridge-VM i Sao Paulo. Laget består i tillegg til det norske paret av Pierre Zimmermann (spiller og sponsor), Frank Multon, Adam Zmudzinski og Cezary Balicki.

Laget feide all motstand av banen i de innledende rundene, kvart- og semifinale. Finalen ble en forrykende batalje mellom det internasjonale Zimmermann-laget og Apreo Logistic Pol fra Polen. Ledelsen skiftet mellom de to lagene nesten fra spill til spill, men til slutt vant superlaget Zimmermann med fattige 2,5 imp.

Allerede før mesterskapet var lag Zimmermann utropt til den store forhåndsfavoritten til å vinne årets Transnationals. Turneringen var også comeback på den internasjonale arenaen for Norges superstjerne Geir Helgemo. Gullet i mesterskapet var en søt revansje for Geir Helgemo, som har hatt en ufrivillig pause fra bridgen i ca. 9 måneder.

USA 2 vant 285,33-249 i Bermuda Bowl. Det amerikanske laget tok ledelsen omtrent halvveis i matchen, og slapp aldri Italienerne inn i kampen igjen. Norge var regjerende mestere fra Shanghai for to år siden, men nå er det altså USA som kan kalle seg "verdens beste bridgenasjon" de neste to årene.

I dameklassen tok forhåndsfavoritt Kina tatt en klar seier over USA.

I seniorklassen ble det veldig jevnt mellom England og Polen. England hadde en flott sluttspurt og kapret med det øyrikets første VM-gull siden 1995.

Lenker:
BBO – Bridge Base Online – NY BBO!
OurGame – se bridge live!
Norsk Bridgeforbund
GeOs mesterskapsblogg
BIN – Bridge i Norge
Mesterskapssidene
Livescoring

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.