Anssi Koivuranta (22) har i flere år tilhørt verdenscupen i kombinert, og i 2009 gikk han helt til topps i verdenscupen.

Hele tiden har han hatt sin styrke i hoppbakken, og nå har han bestemt seg for å droppe kombinert til fordel for spesialhopping fram mot VM i Holmenkollen i mars.

Det bekreftet han onsdag på sin Facebook-profil, da han la ut følgende oppdatering:

«Jeg er hjemme alene og kjeder meg, så jeg er på nett for å gi dere litt informasjon: Så – nå har jeg bestemt meg for å fokusere på skihopping sesongen 2010/11!»

Nyheten bekreftes også på hjemmesiden til det finske skiforbundet, og årsaken til byttet er at Koivuranta har slitt med skader som har gjort det vanskelig å drive langrennstrening.

- Hatt lyst i mange år
- Jeg kommer til å savne ham i verdenscupen. Han er artig å konkurrere mot, sier Petter Tande til Nettavisen.

Den norske kombinertløperen er en god venn av Koivuranta, og har mye kontakt med finnen også utenom konkurranser.

- Jeg har ikke fått snakket med ham om dette – jeg har tenkt å ringe ham – men jeg er ikke så veldig overrasket. Jeg vet at han i mange år har hatt lyst til å prøve seg som spesialhopper, sier Tande.

Får hoppkropp
- Hvor godt kan han gjøre det i spesialhopp?

- Anssi kan bli best i verden. Han har jo allerede et finsk mesterskap i hopp. Han er et kjempetalent, sier Tande, som mener Koivuranta automatisk vil få framgang når han «får langrenn ut av kroppen».

- En hopper har litt annen fysikk enn en kombinertløper. Anssi vil bli lettere, tynnere og ikke minst mjukere. Han kommer til å bli veldig god, fastslår Tande.

25-åringen fra Trondheim hadde selv i sin tid tanker om å konvertere til spesialhopping.

- Jeg tenkte på det i flere år. Men det ble aldri noe av. Nå er det for sent, konstaterer han.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!