RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

VM-håp med skrubbsår

Sist oppdatert:
Marthe Kristoffersen vil unngå å kjøre nedoverbakkene på magen i prøve-VM og junior-VM.

18-åringen debuterte i verdenscupen med en 19. plass på Beitostølen i november. Etter imponerende innsats i senior-NM fikk Marthe Kristoffersen sjansen igjen i helgen.

Det endte med en 15. plass på 10 km klassisk i estiske Otepää. Og det kunne ha blitt enda bedre. I en av utforkjøringene gikk det nemlig fullstendig galt.

Fløy på magen
- Det var veldig mye vann i løypa. Plutselig kom det en vanndam i en nedoverbakke. Jeg fløy på magen, forteller Kristoffersen.

- Ble du skadet?

- Jeg fikk litt skrubbsår på knærne. Det var midt i bakken, så det var nok dessverre på et ganske avgjørende sted i løypa. Jeg mistet mye fart ut på flata.

Overfor Nettavisen røper juniorlandslagstrener Fredrik Aukland at Kristoffersen var helt oppe på en sjuendeplass på sekundering før uhellet inntraff, tre kilometer før mål.

Ingenting å tape
Det betyr med andre ord at Meråker-jenta er i enda bedre form enn 15.plassen skulle tilsi. Derfor får hun også gå prøve-VM i Liberec, Tsjekkia, til helgen før hun begynner å forberede seg til junior-VM.

Distansen i Liberec er blitt endret til 10 km fristil. Kristoffersens favorittdistanse. Likevel føler hun ikke noe prestasjonspress.

- Når jeg går verdenscup, har jeg ingenting å tape. Der er det ingen som forventer noe av meg. Når jeg går juniornorgescup, forventer alle at jeg skal vinne, poengterer Kristoffersen.

Hun vil ikke spå noen plassering. Men med et maksløp har hun trolig kapasitet til å være godt inne blant de ti beste.

Ny erfaring
Etter rennet i Liberec handler alt om å prikke inn formen til junior-VM. Mandag ble det klart at mesterskapet går av stabelen i italienske Malles, Val Venosta, 22.-29. februar. Der skal konkurransene gå i 1700 meters høyde. For Marthe Kristoffersen, som skal gå alle fire distanser, betyr det at hun må akklimatisere seg til høyde for første gang i sitt liv.

- Jeg har konkurrert i høyden før, under ungdoms-OL i Spania i fjor. Men da reiste vi rett opp og gikk renn. Så dette blir en ny erfaring, konstaterer Kristoffersen.

Hvordan det gikk i ungdoms-OL? Kristoffersen tok gull på 7,5 km fristil og sølv på 5 km i klassisk.

I junior-VM er målet fire medaljer av like mange mulige.

Her får du flere saker fra Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere