Gå til sidens hovedinnhold

VM-håpet lever for Berger

Landslagssjef Kjell Ove Oftedal har ikke avskrevet Lars Berger fra VM-laget.

RUHPOLDING (Nettavisen): Søndag kveld bestemmer Oftedal seg for hvilke løpere som får være med til VM i Östersund 8.-17. februar. I morgen offentliggjøres laget. Det er knyttet spenning til om Oftedal velger å ta med sju løpere. Hvis så skjer, er sjansen stor for at den går til Lars Berger eller Stian Eckhoff. Det siste alternativet er lite trolig.

Seks løpere er klare
Etter hva Nettavisen kjenner til, er følgende løpere allerede klare for VM: Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Halvard Hanevold, Alexander Os, Rune Brattsveen og Frode Andresen.

- Jeg tror jeg aldri har vært i nærheten av VM-laget en gang. Klart det vil være et nederlag hvis jeg ikke kommer med. Vi får se i morgen (mandag), sier Lars Berger til Nettavisen.

Han står med følgende plasseringer denne sesongen: 41.-, 47.-, 30. – og 25.-plass.

Fredag ble Lesja-gutten nummer 30. Han gikk seg opp fem plasser under søndagens jaktstart, og hadde meget god langrennstid.

Vet potensialet
En av mulighetene Oftedal vurderer, er å gi Berger sjansen i neste ukes verdenscupkonkurranser i Anterselva (starter torsdag). Troppen dit blir også offentliggjort i morgen. Men å gi en løper, som allerede har vært under stort press, en ny ”vinn-eller-forsvinn-sjanse”, er trolig en lite lur løsning. Da er det bedre å gi ham plassen og ro frem til mesterskapet.

Oftedal er den som har hatt tettest oppfølging til Berger de siste ukene. Som Nettavisen skrev fredag, har ikke 28-åringen ønsket å uttale seg til media. Grunnen var at han skulle konsentrere seg for fullt mot konkurransene i Ruhpolding.

- Det kan skje at jeg gir noen løpere nye sjanser, sier Oftedal hemmelighetsfullt.

- Jeg skal bruke søndag kveld på å tenke gjennom dette. Jeg har ikke bestemt meg om jeg tar ut seks eller sju løpere. Det er helt opp til meg, sier landslagssjefen til Nettavisen.

Han fortsetter:

- Jeg vet godt hva Lars står for når han er form, men samtidig er dette voksne gutter, som vet at de må prestere.

Emil Hegle Svendsen ble beste norske på 3. plass.

Andre norske plasseringer: Ole Einar Bjørndalen (5), Stian Eckhoff (18), Rune Brattsveen (20) og Frode Andresen (22).

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin

Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.