Gå til sidens hovedinnhold

VM-helten herjer videre

To gull i VM. Onsdag vant Emil Hegle Svendsen igjen. Og det ble dobbelt norsk i Sør-Korea.

22-åringen fra Trondheim fikk sitt definitive gjennombrudd da han ble dobbel gullgutt under i VM i Östersund for snaue to uker siden.

Onsdag var det en angivelig sliten Svendsen som stilte til start på sprinten under prøve-VM Pyeung Chang i Sør-Korea. Men det så ikke ut til å plage ham nevneverdig.

Utklasset Hanevold
Riktig nok ble det en strafferunde på den liggende skyting. Men med en prikkfri ståendeserie og høy fart i sporet ble det en suveren seier, hans fjerde i verdenscupen.

Seiersmarginen ble på hele 29,9 sekunder.

Og meget gledeig: På andreplass fulgte en annen nordmann. Superveteranen Halvard Hanevold (38) nøyde seg nemlig også med én bom, og knep andreplassen med tre tideler.

Friedrich Pinter fra Østerrike ble nummer tre.

Høy fart - mange bom
I langrennstid var faktisk tre av de fire beste i rennet norske. Emil Hegle Svendsen var raskets, Halvard Hanevold nest raskets og Ronny Hafsås, som nylig tok sølv i langrenns-NM, var fjerde raskest. Hafsås bommet imidlertid på seks av ti skudd. Det holder ikke på dette nivået, og hafsås ble dårligste nordmann på 41.-plass.

Rune Brattsveen ble nummer 16, Alexander Os 21 og Hans Martin Gjedrem 36.

Onsdagens resultater danner utgangspunkt for jaktstarten fredag. Hegle Svendsen fikk 50 verdenscuppoeng for seieren, og ligger på 4. plass i den sammenlagt verdencupen. Avstanden frem er imidlertid betydelig.

OIe Einar Bjørndalen, som leder verdenscupen, deltar ikke i prøve-VM i Sør-Korea.

PS: Antall bom under er antall bom totalt i rennet.

7257

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller