*Nettavisen* Sport.

VM-heltene reddet Bayern

Foto: AFP/Scanpix

Dramatikk da Bundesliga ble sparket i gang med toppkamp.

21.08.10 11:48

BAYERN MÜNCHEN - WOLFSBURG 2-1:

Under sommerens Vm i Sør-Afrika var det mange som lot seg imponere av både Thomas Müller og Bastian Schweinsteiger på det tyske laget som til slutt måtte nøye seg med bronse.

Men selv om laget ikke gikk helt til topps, viste det unge mannskapet at det kan bli mye å glede seg over de kommende årene for tyskerne. Både nasjonalt og internasjonalt.

Tidlig mål fra Müller
Forrige sesong var Bayern München en av Europas heteste klubber, og Louis van Gaals menn vant «the double» i hjemlandet, samt at de spilte seg til mesterligafinale.

Fredag kveld var det på tide å sparke i gang en ny sesong, og på motsatt banehalvdel på Allianz Arena ventet tøff motstand, Steve McClarens Wolfsburg med storscorer Edin Dzeko.

Det startet imidlertid oppskriftsmessig for hjemmelaget da VMs toppscorer Thomas Müller sendte vertene i føringen. Nest sist på ballen var det en annen komet som var, Toni Kroos.

Müller viste prov på både teknikk og goalgetteregenskaper da han tok ned ballen på nydelig vis og banket den i lengste hjørne.

Bastian reddet dagen
1-0 sto seg til pause, men etter hvilen skulle gjestene svare. Og ikke uventet var det bosniske Edin Dzeko som satte sitt ligamål første for sesongen.

Det så ut til å gå mot poengdeling, og ved passerte 90 minutter sto det fortsatt uavgjort. Men på overtid slo Franck Ribery inn fra venstre, og på bakerste stolpe ventet Schweinsteiger.

Midtbanestrategen fikk pirket ballen i mål fra spiss vinkel, og dermed kunne hjemmelagets fans glede seg over 3 poeng i premieren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.