RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM i fare for Rian

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Sist oppdatert:
Den enes død er den andres brød. Bare spør Per Sannes Heger (20).

Kombinertlandslagets Espen Rian falt og skadet et kne under siste del av NM i Granåsen. Både fremre korsbånd og menisk røk, i tillegg til at Rian pådro seg bruskskader.

Nå viser det seg at trønderen kanskje ikke er fullstendig restituert før til jul. Da går tiden fram til VM i Liberec i februar fryktelig fort.

Tynt med fire mann
- Han skal opereres i juni. Deretter vil han trenge fra tre til seks måneder med opptrening. Legene sier at han kommer til å bli helt bra igjen, men Espen bør nok allerede begynne å tenke på ting som skjer lenger fram i tid enn den kommende sesongen, sier landslagssjef Kjetil Strandbråten til Nettavisen.

- Hvorfor blir han ikke operert før i juni?

- Det er ut fra en vurdering gjort av medisinsk fagpersonell. For å unngå senskader velger de å vente litt med operasjon.

Rians langvarige skade gjør at landslagsledelsen nå tar grep. Denne uka fikk 20 år gamle Per Sannes Heger fra Heming IL beskjed om at han er tatt ut på elitelaget for kommende sesong.

- Vi har ambisjoner om å gjøre det bra i lagkonkurransen i VM. Da blir det tynt å gå inn i sesongen med bare fire mann i elitegruppa, poengterer Strandbråten.

Uforløst potensial
Valget av Sannes var likevel ikke opplagt. Oslo-gutten har aldri deltatt i den beste verdenscupen, og har en 25.-plass som best fra World Cup B. Sannes er vinner av juniornorgescupen og var med på det norske bronselaget i junior-VM. For eksempel har Håvard Klemetsen, som nylig ble satt ut av landslaget, vesentlig mer å vise til.

- Ut fra resultater var nok ikke Per den som var best kvalifisert. Men vi synes han er veldig interessant og ser uforløst potensial både i bakken og i løypa. Foreløpig er han nok nærmere verdenseliten i hopp enn i langrenn, forteller Strandbråten.

Når kommende sesong starter, er ikke 20-åringen kvalifisert for World Cup A.

- Han må gå veien om World Cup B. Vi vil ikke legge noe prestasjonspress på ham i starten, men vi tror han er moden for å ta noen steg ganske raskt, sier Kjetil Strandbråten til Nettavisen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere