*Nettavisen* Sport.

VM i fare for Rooney

Foto: (Reuters/Scanpix)

Fotball-England holder pusten etter at Wayne Rooney ble båret av banen med det som så ut som en alvorlig ankelskade.

30.04.06 09:56

Følg saken på mobil.

Lørdag kveld ble det konstaret beinbrudd, og ifølge Manchester Uniteds hjemmesider vil Rooney være ute i minst seks uker.

Det er meget dårlig nytt for Sven Göran Eriksson, seks uker før VM sparkes i gang. Unitedspissen ble taklet taklet av Chelseas Ferreira 78 minutter ut i Premier League-kampen på Stamford Bridge.

Store smerter
20-åringen ble liggende og vri seg med store smerter, før han ble fraktet ut på båre tre minutter senere. Rooneys lagkamerater på England, Frank Lampard og John Terry, fulgte det hele med bekymrede blikk.

- Jeg prøvde å komme meg inn i garderoben til Wayne etter kampen, men fikk ikke lov av sikkerhetsvaktene. Nå får vi bare krysse fingrene for at det ikke er alvorlig, sier Terry til Sky Sports.

Rooney ble som kjent skadet under kvartfinalen i Portugal-EM for to år siden, og i England krysser man nå fingrene for at unggutten ikke skal få ødelagt nok et mesterskap.

Hjem på krykker
Etter kampslutt forlot Rooney Stamford Bridge på krykker.

- Det så ikke bra ut, men vi må bare vente og se. Det er ikke noen vits å spekulere nå, sa United-manager Alex Ferguson til BBC etter kampen.

- Når en spiller blir båret av banen er man alltid bekymret. Vi har hatt en del alvorlige skader denne sesongen, så vi får håpe det ikke er like ille med Wayne, fortsatte han.

Chelsea-manager José Mourinho var mer optimistisk på Rooneys vegne etter at han hadde snakket med representanter for United etter kampen.

- De sa at det ikke er noen fare for VM, sa Mourinho, ifølge BBC.

Lang skaderekke
Rooneys skade er særdeles dårlig nytt for landslagssjef SVen-Gøran Eriksson. Svensken har nemlig flere nøkkelspillere som sliter med skader.

* Michael Owen, som er tiltenkt rollen som Rooneys makker på topp, har vært ute siden han brakk et bein i foten første nyttårsdag. Newcastle-spissen gjorde comeback mot Birmingham, men klaget etterpå over smerter.

* Arsenal-stopper Sol Campbell er nettopp tilbake etter et lengre skadeavbrekk.

* Campbells lagkamerat Ashley Cole er frisk igjen, men har ennå ikke spilt førstelagsfotball.

* Chelsea-stopper John Terry ble skadet i lørdagens 3-0-seier mot Manchester United, men fullført kampen.

* Også United-back Gary Neville sliter med småskader seks uker før VM-starten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.