Gå til sidens hovedinnhold

VM i fare: Stygt fall for Kvandal i Hinzenbach

Den norske hopperen var i ferd med å ta ledelsen i Hinzenbach, men så gikk det galt i landingen. Nå tror treneren at VM ryker, i verstefall kan også OL være i fare.

Eirin Maria Kvandal lå på 4. plass etter den første omgangen i søndagens verdenscuprenn og hang med i kampen om en pallplass.

I andreomgangen strakk hun seg til 88 meter, men klarte ikke å holde seg på beina. Den norske hopperen rullet rundt på sletta og ble liggende i snøet etter fallet.

Hun holdt seg lenge til kneet, før hun ble fraktet ut på båre og videre til sykehus med ambulanse.

På sykehuset i Linz har Kvandal tatt røntgen og har ikke fått konstatert noe brudd, men den norske landslagsledelsen frykter at det fremre korsbåndet i høyre kne har røket.

Det betyr at det norske medaljehåpet neppe blir å se i VM i Oberstdorf senere i måneden.

- Det er nok ikke mulig, sier landslagstrener Christian Meyer.

Dersom korsbåndet har røket kan Kvandal også få dårlig tid med tanke på OL i Beijing neste sesong, men landslagssjefen mener det er for tidlig å spekulere i det.

Meyer forklarer at de har vært i kontakt med medisinsk apparat hjemme i Norge og at de anbefaler at Kvandal reiser hjem.

Nå er planen at den norske hopperen skal til MR-undersøkelse så fort hun kommer til Norge.

Meyer forteller til Nettavisen at Kvandal er preget av det som har skjedd.

- Hun vært rimelig langt nede og lei seg. Hun følte at hun hadde god kontroll i hele dag. Hun var irritert på seg selv for at hun ikke bestemte seg like mye i siste del av flyfasen. Hun kom i ubalanse på slutten og landet litt forkjært. Hun er nok innerst inne veldig lei seg, men hun tar det med godt mot. Hun er en harding fra Mosjøen, sier Meyer.

Frykter korsbåndsskade

Lagvenninne Maren Lundby fikk ikke sett fallet øsndag, men dro rett bort til Kvandal da hun forstod at hun ikke hadde klarte å holde seg på beina.

- Jeg hørte på de rundt meg at det ikke så noe pent ut. Hun holdt seg til kneet og det virket som hun hadde det ganske vondt, sier Lundby til Nettavisen.

Hun forklarer at laget er preget av ulykken.

- Det setter en demper på dagen. Det var egentlig en fin dag for Norge, men det er ikke det vi står igjen med etter dagen i dag. Det setter helt klart en demper på stemningen.

- Vi må bare håpe at det har gått bra og krysse fingrene for at det kanskje ikke er så ille som det ser ut til, sier Lundby som ble nummer fem i Hinzenbach.

Opseth med ny pallplass

Kvandal endte til slutt på 15. plass i søndagens renn som ble vunnet av japanske Sara Takanashi.

Nika Kriznar fra Slovenia ble nummer to, mens norske Silje Opseth tok en ny tredjeplass i Hinzenbach.

Opseth er i solid form før VM og landet søndag på 85,5 og 84,5 meter.

VM-håp

Rennet ble imidlertid preget av det stygge fallet til Kvandal.

Kvandal har vært i solid form denne sesongen og er sett på som ett av flere store VM-håp blant de norske kvinnene i hoppbakken.

Den norske 19-åringen tok i januar sin første verdenscupseier da hun gikk til topps i slovenske Ljubno.

Hun kunne også juble for NM-gull i Trondheim i januar.

Kvandal har dermed vært sett på som en medaljekandidat og en viktig brikke på det norske laget i lagkonkurransen i det kommende verdensmesterskapet i Oberstdorf senere denne måneden.

Nå gjenstår det å se om Kvandal kan delta i VM.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre