*Nettavisen* Sport.

VM kan ryke for Løke

Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Uenigheter mellom klubb- og landslag gjør at Frank Løke (28) først legger seg under kniven tirsdag.

16.12.08 13:54

Nordmannen legger seg under kniven i sveitsiske Zürich tirsdag. En skulderskade gjør at den viktige strekspilleren, som står med 520 mål på 138 landskamper, pådrar seg smerter i armen hver gang han skyter.

Tirsdagens inngrep skal fjerne 16 millimeter brusk i skulderen.

Ikke skyte
- Under landslagssamlingen i Bodø oppdaget vi brusk i skulderen, noe som ga Frank litt varierende og rare skuldersymptomer. Han kunne ikke skyte eller kaste ordentlig etter å ha gjennomført en litt uvanlig avslutning. Trolig har noen biter fra kanten av beinet løsnet og lagt seg til ro, sier landslagslege Thomas Torgalsen til TV 2 Sporten.

Han ville at Løke skulle operere umiddelbart, men spillerens sveitsiske klubb, Amicitia Zürich, har utsatt et inngrep til denne uken.

- Vi tok skaden opp med klubben i Zürich med en gang, men da oppsto den vanlige konflikten med klubb- og landslag. De håpet å kunne bruke ham i en kamp denne helgen. Hadde det vært opp til meg, hadde han blitt operert for to uker siden, bekrefter Torgalsen.

VM?
Han bekrefter at VM kan gå i vasken for Løke.

– Ja, det kan det. Man må regne med noen ukers rehabilitering etter en slik skade. Den kan variere fra en til fire uker. Men hvis de ikke oppdager noe overraskende, tror jeg Frank er med til VM.

Legen avfeier at det eksisterer noen konflikt med Løkes sveitsiske arbeidsgiver.

– Det er ikke snakk om noen stor konflikt. De er enig i diagnosen og tiltakene vi ønsket å sette i gang, men prioriterer kampene de selv spiller. Det hele er en klassisk interessekonflikt. Frank og vi er klar på at det er klubben som betaler spillerens lønn. Det er naturlig at spillerne velger å prioritere viktige kamper for dem fremfor landslaget. Det skjønner vi. Vi er ikke aggressive, understreker landslagslegen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.