Gå til sidens hovedinnhold

VM-kapellet i Kollen

Når ski-VM sparkes i gang om få dager, vil vårt vakre Holmenkollen kapell få en spennende funksjon. Kapellet blir liggende så å si inne på arena-området og vil være åpent for alle som ferdes inne på VM-arenaen, enten det er publikum, frivillige funksjonærer, idrettsledere eller utøver for den saks skyld.

LES ALT OM SKI-VM HER

Kapellet vil være åpent hver dag fra klokken 10 til og med siste konkurranse er avviklet. Om kvelden, etter premieutdelingen på Universitetsplassen, er det Oslo domkirke som er VM-kirke.

Men på dagtid er det Holmenkollen kapell som er VM-kirken. Inne i kapellet kan man finne hvile og ro, be om en samtale med en prest, tenne et lys, legge en bønn i bønnekrukken, lytte til en minikonsert. På begge VM-søndagene kan man delta på en kort sportsgudstjeneste (så langt plassen rekker). På sportsgudstjenesten 27. februar vil kongefamilien med dens gjester samt representanter for VM-arrangøren delta. Sportsgudstjenesten 6. mars overføres på Nrk radio.

Det er første gang kapellet brukes på denne måten. For meg er det naturlig å tenke at kirken skal være der hvor folk er samlet. Det knytter en linje bakover til dem som bygde Holmenkollen kapell for over 100 år siden. Da sa man at «kirken må flytte med folket ut i Nordmarka». Jeg vil at den åpne kirken i Holmenkollen under ski-VM skal være et tegn på Guds nærvær og kjærlighet til alle mennesker.

Det er laget en ny og vakker flerspråklig brosjyre om Holmenkollen kapell, som besøkende får for å gjøre seg kjent med kapellets historie som jo som kjent også har vært preget av dramatiske dager da det brant ned til grunnen i 1992.

Vi i Ris menighet ønsker velkommen til Holmenkollen kapell, VM-kapellet.

Se hele VM-kirkens program på www.vmkirken2011.no.

Stig Utnem
Sogneprest i Ris menighet

LES ALT OM SKI-VM HER

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke