*Nettavisen* Sport.

VM-klar på overtid

Jan Schmid synes uttaket til Ski-VM i Sapporo er helt greit etter sin dårlige hoppform denne sesongen.

Jan Schmid synes uttaket til Ski-VM i Sapporo er helt greit etter sin dårlige hoppform denne sesongen. Foto: (FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)

Først ble han vraket. Nå har Jan Schmid fått VM-billett til Sapporo.

08.02.07 13:49

Kombinertløperen ble norsk statsborger før denne sesongen. Men toppresultatene har uteblitt for den tidligere sveitseren. Og da VM-troppen ble offentliggjort, fikk han status som hjemmeværende reserve.

Nå har imidlertid landslagssjef Bård Jørgen Elden gjort helomvending. Han har bestemt seg for å sende seks løpere til VM. Dermed kan Jan Schmid bare pakke bagen.

- Lovende takter
- Årsaken til det, er at Jan begynner å vise lovende takter. Niendeplassen i Zakopane teller selvfølgelig mye, men han har også fortsatt å hoppe godt under trening på Lillehammer denne uka. Derfor tar vi ham med, forklarer Elden overfor Nettavisen.

Uttaket er derimot ikke ensbetydende med at Schmid får sin VM-debut for Norge. Magnus Moan, Petter Tande, Håvard Klemetsen og Espen Rian har i utgangspunktet lagt beslag på plassene.

Iver Markengbakken og Jan Schmid er dermed som reserver å regne. Men Elden utelukker ingenting for noen av dem.

Må stole på Moan
- Laget tar vi ut dagen før hver enkelt distanse, fastslår Elden.

Samtidig innrømmer han at Norge i utgangspunktet bare har én klar medaljekandidat individuelt.

- Magnus Moan er den vi må stole på. Han er ikke den største favoritten, men han hører med i den nærmeste outsidergruppa. I tillegg er Petter Tande en liten outsider. Han har vært stabil mellom nummer fem og ti i verdenscupen, men må heve seg et hakk for å kunne kjempe om VM-medalje, konstaterer Elden.

Kan forsvare gullet
I lagkonkurransen har han derimot tro på at Norge kan forsvare gullet fra Oberstdorf for to år siden.

- Ja, det kan vi. Det er fire gullkandidater: Norge, Tyskland, Østerrike og Finland. Østerrike er en ørliten favoritt, men dette kan komme til å bli helt jevnt, mener Bård Jørgen Elden.

De norske kombinertløperne reiser til Sapporo 15. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.