Sveitsiske Flury leverte et kjempeløp fra startnummer 2 og tok et svært overraskende utforgull. Hun hadde kun én verdenscupseier i utfor fra før og beste plassering i en VM-utfor før lørdagens utfor var 12.-plassen fra VM i 2017.

Én etter én klarte ikke favorittene å slå tiden til sveitseren.

– Det er ordentlig fall fra favorittene, kommenterte Viaplays Andreas Toft da slovenske Ilka Stuhec kjørte inn 42-hundredelseskund bak Flury.

Felles for alle var at de tapte mye tid på toppen. Dermed mente flere at forholdene var nødt til å ha endret seg.

– Jeg mener det må ha endre seg noe på toppen der, sa Toft.

– Forholdene har spilt oss et puss, mente Viaplays alpint-ekspert Kjetil André Aamodt.

Les også: Ingen forsto hva som var galt med Hanne (28): – Jeg var et mysterium

– Det var litt rart.

Mowinckel var overrasket når hun kom i mål ettersom hun følte at hun hadde truffet ganske bra der hun skulle.

– Det var litt rart. Min generelle opplevelse av løpet var at jeg traff der jeg skulle treffe. Så jeg ble skikkelig overrasket over hvor langsom jeg var på toppen. Men så ser jeg at de som kommer etter meg, ikke var i nærheten heller, sa Mowinckel etter rennet til Viaplay.

– Det er litt frustrerende, men jeg vet ikke om det er solen, snøen, varmen eller hva som gjør det. Det virker rett og slett som at det gled dårligere, sa Mowinckel

Også Norges landslagstrener hadde lagt merke til at flere tapte mye tid på toppen.

– Det ser ut som at noe har endret seg. Solen har kommet fram og har trolig endret snøen litt, og så virker det som vinden på toppen har roet seg ned, kommenterte landslagstrener Tim Gfeller overfor Viaplay.

De norske skuffet

Det var store forventninger til Kajsa Vickhoff Lie og Ragnhild Mowinckel før utforrennet etter at de norske havnet på henholdsvis tredje- og femteplass under onsdagens super-G.

Det ble tidlig klart at de norske ikke kom til å kjempe om medaljene da begge to tapte mye tid på toppen. I mål var Mowinckel 84 hundredels sekund bak gullvinner Jasmine Flury fra Sveits.

– Det er kjedelig og det er synd. Det stemte ikke helt fra toppen og hun og hadde ikke med seg den farten hun skulle, sa TV 3-ekspert Marius Arnesen om Ragnhild Mowinckels prestasjon.

Vickhoff Lie hadde enda større problemer enn sin lagvenninne og kjørte inn 1,07 sekund bak Flury.

– Jeg trodde egentlig at det var ganske greit jeg. Jeg følte at jeg gjorde det jeg skulle, men mister for mye på toppen, sa hun etter rennet.

Les også: Superparet åpner opp om forholdet: – Den største utfordringen

Storfavoritt ble disket

Storfavoritten Sofia Goggia, som hadde vunnet fire av de fem utforrennene hun hadde kjørt i år, lå an til å ta gullet, men gjorde en stor feil på slutten og ble til slutt disket etter å ha hatt en ski på feil side av en port.

Slik endte topp fem:

1. Jasmine Flury 1:28.03

2. Nina Ortlieb +0.04

3. Corinne Suter +0.12

4. Cornelia Huetter +0.37

4. Mirjam Puchner +0.37

Norske plasseringer:

10. Raghnild Mowinckel +0.84

15. Kajsa Vickhoff Lie+1.07