Gå til sidens hovedinnhold

- VM-løypa passer ikke McEwen

Australsk supersprinter vraket fra VM på hjemmebane.

- Jeg har sett fram til dette rittet i over ett år. Jeg er dypt skuffet, fortalte Robbie McEwen pressen etter at han ble vraket fra nimannstroppen foran Sykkel-VM i Melbourne.

Australia satser i stedet på ryttere som Cadel Evans, Mark Renshaw, Allan Davis, Matthew Goss, Stuart O’Grady, Michael Rogers, Simon Gerrans og Heinrich Haussler.

Trener Neil Stephens gir følgende begrunnelse for vrakingen:

- Vi tror ikke at VM-løypa passer for Robbie McEwen.

- Den er mye hardere enn folk tror. Det er en vesensforskjell på å vinne en etappe i Eneco Tour og vinne VM i Geelong (start- og målby under fellesstarten). Jeg forstår at Robbie er skuffet. Han har spesifikke kvaliteter, men i løpet av de siste 160 kilometerne skal 3000 høydemeter passeres. Det blir for mye for ham, resonnerer Stephens.

Det er en begrunnelse 38-åringen ikke kjøper.

- Jeg forstår det ikke. Jeg har tidligere blitt nummer to under VM i Zolder. Jeg ble nummer fem i Salzburg, i det som var en rimelig tøff og vanskelig løype. Det er et sjokk for meg, medgir han.

McEwen har ikke vært på topp denne sesongen, og vant blant annet ingen etapper under årets Tour de France. Flere trodde dog han sikret seg VM-billetten, da han vant sprinten etter den tøffe avslutningen på årets første etappe i Eneco Tour.

VM i Melbourne og Geelong avholdes mellom 29. september og 3. oktober.

Her finner du løypeprofilen til landeveisrittet!

PS! Også den norske landslagsledelsen har en tøff avgjørelse i venter. Les mer om duellen mellom Kurt Asle Arvesen og Alexander Kristoff her!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken