2. plass i Milano-Sanremo, 2.-plass i Flandern rundt og 2.-plass i E3 Prijs-Vlaanderen. En smørbrødliste for alle ryttere – men ikke for Tom Boonen.

30-åringen har tre titler i Paris-Roubaix, to i Flandern rundt og fem i E3 Pris – så hvorfor skulle han legge lista noe lavere?

- Jeg var på mitt beste i fjor, men de andre var hakket bedre, erkjenner Boonen ifølge sporza.be i forbindelse med 2011-lanseringen av Quick Step i Kortrijk.

Kneskade ødela
Belgierne har, sammen med procycling.nos utsendte reporter, tilbrakt deler av januar i Calpe på Spanias østkyst.

Bli venn av procycling.no på Facebook!

Boonen var sterk under første halvdel av sesongen, deretter ødela en kneskade «Tornado-Toms» muligheter både under Tour de France og VM i Geelong.

- Denne sesongen har startet lovende for min del. De to treningsleirene våre i Calpe har vært strålende og stemningen i laget er meget god, lover Boonen.

12 nye mann
Og det var nok av nye fjes å forholde seg til da Quick Step møtte pressen fredag: Marco Bandiera (Katjusja), Andy Cappelle (Veranda Willems), Francesco Chicci (Liquigas), Gerald Ciolek (Team Milram), Marc De Maar (UnitedHealthcare), Frederique Robert (egen stall), Niki Terpstra (Team Milram), Jan Tratnik (Radenska KD), Guillaume van Keirsbulck (egen stall), Kristof Vandewalle (Topsport Vlaanderen), Julien Vermote (egen stall) og Gert Steegmans (Team RadioShack) er alle signert foran denne sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Laget har gjennomgått noen forandringer, men har ikke blitt noe dårligere, forsikrer Boonen overfor Het Laatste Nieuws ifølge velonation.com.

- Vi har forsterket oss med ryttere som Terpstra og Ciolek. At Stijn Devolder (sykler for Vacansoleil i 2011, vår anm.) er borte? Vel, la oss se hvor mye det preger laget vårt. Jeg ønsker ikke å bruke for mye tid på det. Jeg tror dybden i laget er bedre nå, enn den var i fjor.

- Tenker på VM
Boonen og råsterke Sylvain Cavanel har selvsagt hovedfokus på vårklassikerne også denne sesongen. Chavanel var en av dem som overtok showet, da kneskaden voldet trøbbel for lagets ubestridte ener i forkant av Tour de France.

- (Milano) Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix er mine mål. Sykkel-VM i København tiltaler meg også. Gert (Steegmans) har allerede kjørt igjennom løypa: Det er en fin løype med en vanskelig avslutning. Jeg har begynt å tenke på den allerede, avslører Boonen.

Hva tror du Tom Boonen er i stand til denne sesongen? Delta i diskusjonen i vårt nye diskusjonsforum. Du finner det her!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED