RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-løper tatt for doping

(FOTO: AFP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
På VMs siste dag kom nyheten en hel skiverden håpet å slippe.

SAPPORO (Nettavisen): Få timer etter at Odd-Bjørn Hjelmeset og Frode Estil sikret norsk dobbel i femmila, ble det klart at Sergej Sjiriajev er tatt for doping.

Les også VM-bloggen:Nitrist avslutning

- Skuffende
Ifølge en pressemelding fra det internasjonale skiforbundet (FIS) har russeren testet positivt på EPO. WADAs VM-laboratorium i Tokyo bekrefter at også B-prøven er positiv.

Den positive urinprøven ble avlagt 21. februar. Sjiriajev ble testet utenfor konkurranse, etter at analyser av 24-åringens blodprøver gjorde dopingjegerne mistenksomme.

- Enhver dopingsak er skuffende, fordi det viser at ikke alle utøverne følger reglene, sier FIS-president Gian Franco Kasper.

Fire nektet start
Sergej Sjiriajev var en av de store favorittene foran VM i Sapporo, men 11.-plassen på 15 km fri ble hans beste plassering. Han gikk, noe overraskende, ikke på det russiske sølvlaget i stafetten. Forklaringen var altså at han var tatt for doping.

Fire andre russiske utøvere fikk startnekt under VM på grunn av for høye blodverdier. Dette gjaldt langrennsløperne Jevgeni Dementiev og Nikolai Pankratov, samt kombinertløperne Voronin Konstantin og Dimitry Matveev. Disse fire ble senere klarert for konkurranse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere