AUSTRALIA – DANMARK 1-0:, TUNISIA – FRANKRIKE 1-0:

AL JANOUB STADIUM (Nettavisen): Forutsetningene var ganske enkle for Kasper Hjulmand og hans mannskap;

Seier mot Australia ville sende dem videre i VM uavhengig av resultat mellom Tunisia og Frankrike, men nok en gang slet de danske drenger foran mål.

Og da Australia plutselig trengte mål da Tunisia scoret mot franskmennene, tok Matthew Leckie ansvar og sendte «Socceroos» i føringen, og slukket med det danskenes håp om åttedelsfinale i Qatar.

Nå får laget så hatten passer i dansk presse.

– Det er skandaløs innsats av Danmark nå. Australierne spaserer gjennom forsvaret, skrev TV 2 Danmark underveis i den andre omgangen.

Til tross for at Danmark måtte vinne for å avansere, ville en 1-1-scoring i den andre omgangen snudd om på situasjonen. Det ville gjort at også Australia måtte fram for å ta seg videre, men de rødkledde maktet knapt å skape målsjanse på Australias Mathew Ryan.

Resultatet betyr at Australia slår følge med Frankrike fra gruppa, mens også Tunisia må vinke farvel til avansement tross seier mot Kylian Mbappé & co.

For Danmark er det en voldsom kalddusj. Laget, som er ranket som nummer ti i verden, var store favoritter mot 38.-rankede Australia.

Les også:Frankrike videre som gruppeleder til tross for sjokktap

Stryk på børsen

– Det er ikke så mange ord som kan beskrive hva jeg føler nå. Det er selvfølgelig ikke godt nok at vi ryker ut i gruppespillet, sier Aleksander Bah til de skandinaviske journalistene i mixed zone etter kampen, hvor Nettavisen er til stede.

I likhet med høyrebacken så var ikke Danske Ekstra Bladet nådige da de skulle gi karakter på de danske spillernes prestasjoner.

Tottenham-spiller Pierre-Emile Højbjerg er blant spillerne som forventes å være en av bærebjelkene i det danske laget, men ble gitt terningkast 1.

– Pierre... Han var ikke seg selv den første havltimen, og traff knapt en lagspiller med pasningene sine. Hvis de tilreisende danskene måtte storme banen og snu han en halv runde, så hadde de nok klart det. En sjelden uakseptabel prestasjon fra en av landslagets store ledere.

I tillegg til Højbjerg var det syv andre spillere som også fikk terningkast 1, i tillegg til landslagstrener Kasper Hjulmand.

Andreas Christensen og Jesper Lindstrøm var de eneste som kom ut av kampen med oppgjøret i behold, med terningkast 3.

Les også: England kjørte over Wales – videre som gruppevinner

Danskene åpnet best

Kasper Hjulmand kom inn til kampen vel vitende om at hans lag trengte tre poeng for å unngå en pinlig exit i gruppespillet.

Jesper Lindstrøm åpnet friskt for danskene i den første omgangen, og Eintracht Frankfurt-spilleren kom til flere gode innleggsmuligheter uten at verken Martin Braithwaite eller noen av de andre lagkameratene maktet å avslutte.

Omtrent midtveis i den første omgangen begynte imidlertid Australia å ta mer og mer over, og «Socceroos», som på daværende tidspunkt var videre med uavgjort, avsluttet omgangen best.

I danske Ekstra Bladet var ekspert Nicklas Bendtner bekymret.

– Det bekymrer meg, skriver den tidligere landslagsspilleren, og sikter til at laget fortsatt ikke hadde maktet å score på australierne.

Les også: Pulisic sendte USA til åttendedelsfinalen – så ble han sendt til sykehus

Ultimat kalddusj

Den tidligere Rosenborg-spilleren bekymret seg med god grunn.

Til tross for at danskene åpnet den andre omgangen best, kom det raskt rapporter fra Education Stadium, et par mil nord i Doha, om at Tunisia hadde tatt ledelsen mot Frankrike.

Det betød ikke stort for danskene som fortsatt trengte mål, men snudde situasjonen opp/ned for Australia, som plutselig måtte jakte scoring for avansement.

Og de gulkledde kunne knapt slått tilbake raskere. Et mislykket oppspill på innbytter Kasper Dolberg gjorde at australierne kunne kontre, og Matthew Leckie snurret rundt med Danmark-back Joakim Mæhle før han «leckert» rullet inn 1–0 til ellevill jubel.

– Danmark er lammet. Det er en flokk handlingslammede danske spillere, som løper rundt på banen akkurat nå. Det her er ulidelig å overvære. Ingen gnist. Ingen vilje. Det må et mirakel til, skrev TV 2 Danmark mot slutten av kampen.

Det så imidlertid ut til at miraklenes tid var kommet da hoveddommer Mustapha Ghorbal plutselig pekte på straffemerket etter at Kasper Dolberg hadde gått over ende inne i feltet.

Den danske svingen bak Australias mål rakk imidlertid så vidt å feire før Ghorbal omgjorde egen avgjørelse til å være offside på Danmarks spiss.

Nærmere kom aldri Hjulmands lag, som dermed må rette snuten hjemover etter et fryktelig mesterskap.