Gå til sidens hovedinnhold

VM-medaljen glapp for Mowinckel- Vonn avsluttet med bronse

Kostbar feil på tampen irriterte likevel et smilende norsk medaljehåp.

Ragnhild Mowinckel åpnet VM-utforen i Åre forrykende, men gjorde dessverre en feil helt mot slutten som trolig sendte henne ut av seierspallen. Hun endte på femteplass.

Moldenseren var på god vei mot en tid som i alle fall kunne holdt til en ny bronsemedalje i VM. Den gikk medaljen isteden, poulært nok, til Lindsey Vonn.

Den skadeforfulgte amerikanske superstjernen kjørte sitt aller siste renn i karrieren. Akkurat som i sitt siste OL forrige vinter, maktet Vonn å knipe med seg en medalje.

Ilka Stuhec fra Slovenia vant VM-gullet med 0,23 sekunder på Corinne Suter fra Sveits. Vonn kapret tredjeplassen med den sterkeste avslutningen av samtlige. Hun slo dermed Østerrikes Stephanie Venier og Mowinckel med noen små hundredeler.

- Det som irriterer meg mest var det på slutten der. Jeg ble pressa sammen og bare merka på farta at der døde den. Men hallo, jeg skal være fornøyd med dette. I hvert fall når du ser på utforsesongen min. Jeg er på riktig vei igjen, sier Mowinckel til NRK.

- Rått

26-åringen hadde en solid ledelse på daværende leder Vonn i øverste del av løypa. Deretter tapte hun tid mot amerikaneren, men den siste feilen var altså det som trolig klokket henne inn bak til slutt.

- Hun kjører helt rått der det var vanskelig. Så er det de to siste svingene der hun blir trukket litt langt ut. Der tapte hun den tida hun var bak, kommenterte NRK-kommentator Marius Arnesen.

Rennet var altså Lindsey Vonns siste i karrieren. 34-åringen fra Minnesota avsluttet med stil og kjørte inn til foreløpig bestetid fra startnummer 3.

Vonn lå litt på etterskudd på de første passeringspunktene, men fikk opp tempoet kraftig mot slutten. Et par startnumre etterpå ble det klart at Vonns tid var sterk. Italias Sofia Goggia, OL-vinneren fra Pyeongchang og en av forhåndsfavorittene, tapte mye tid og fullførte over sju tideler på etterskudd.

Aamodt-skryt

Bare Stuhec og Suter klarte å slå den populære amerikaneren.

- Lindsey er jo en gigant. Den største stjernen vi har hatt noensinne i alpinsporten både på herre- og kvinnesiden. Hun er mer berømt enn Alberto Tomba, til og med. Vi kommer til å savne henne, sier NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

- Hun har vunnet i alle grener og var allrounder tidligere, men har hatt litt stang ut i mange mesterskap. 82 verdenscupseire er helt gigantisk, tilføyer han.

20 år gamle Kajsa Vickhoff Lie kjørte godt gjennom hele løypa og var i mål på en 19. plass, 1,34 bak Stuhec. Etter endt målgang var juniorverdensmesteren i utfor i godt humør og fikk hele tribunen med på bølgen. Plasseringen er hennes beste som seniorutøver.

Les også

Solskjær vraket Fred igjen - mener storkjøpet likevel blir viktig

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken