Gå til sidens hovedinnhold

VM-nei til Arvesen

Sjekk hvem som hjelper Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen i Melbourne.

Ikke til Tour de France, ikke til Vuelta a España og ikke til sykkel-VM. Kurt Asle Arvesen kjemper mandag for Team Skys ære under Eneco Tour, men 35-åringen kan langt på vei sette en solid strek over 2010-sesongen allerede nå.

- Så lenge jeg kommer i noenlunde form, synes jeg at jeg fortjener den plassen, fortalte Arvesen til procycling.no i starten av august.

Men slik blir det ikke.

Kristoff blir tredjemann
procycling.no kan nemlig avsløre at den siste VM-plassen tildeles Alexander Kristoff.

23-åringen er for tiden i Frankrike der han forbereder seg til Poitou-Charentes som starter tirsdag. Da procycling.no var i kontakt med ham mandag ettermiddag, hadde han ennå ikke lov til å diskutere VM-uttaket. Det var før Norges Cykleforbund valgte å sende ut laget via en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg har ingen kommentar før i morgen, svarer Kristoff når procycling.no forsøker å gratulere ham med VM-plassen.

- Hva tror du selv om sjansene dine?

- Jo, hvis jeg blir valgt, så tror jeg at jeg kan gjøre en god jobb der. Jeg vet ikke om jeg kan gjøre en bedre jobb enn Arvesen, men jeg har bevist med gode resultater at kjørestyrken min er god, svarer Kristoff.

Bred støtte til Kristoff
Atle Kvålsvoll og Gino van Oudenhove tok til orde for å velge nettopp Kristoff på bekostning av Arvesen. Duoen mener at resultatene hans denne sesongen, samt VM i København og OL i London de to neste årene – er nok til å gi stavangergutten den siste ledige plassen.

Les også: Sorry, Kurt...

- Jeg tror Thor, Edvald og Alex vil være en spennende mix, både med tanke på det som har skjedd i år – og videre fremover, fortalte Kvålsvoll til procycling.no.

- Med Thor og Edvald på laget har man gode sjanser til å få en topplassering. Da kan man like gjerne gi den siste plassen til en ung rytter, mener van Oudenhove.

Først VM, så OL
Definitivt meningsytringer å ta med seg videre for den 23-årige BMC-rytteren.

- Ja, helt klart. Det betyr mye å få den tilliten fra slike personer. Det viser at de har tro på meg og at de tror jeg kan gjøre en god jobb i VM. Det setter jeg pris på å høre, svarer Kristoff.

- Hvor høyt oppe på lista di står en eventuell OL-deltakelse i London?

- Det er noe jeg har veldig lyst til. Jeg satser helt klart på å komme meg med i London. Dersom jeg kommer meg med til VM, vil det være en god erfaring å ta med seg videre på veien dit, svarer Kristoff.

Kjærgaard begrunner
Etter procycling.nos avsløring og den påfølgende pressemeldingen, kunne sportssjef Steffen Kjærgaard endelig begrunne det endelige valget i ettermiddag.

- Det hadde vært dårlig gjort å utelate en med så mange flott resultater denne sesongen, sier Kjærgaard til procycling.no.

- Hva forventer du av ham?

- Han er kjent som spurter, men de som tror han kun er det, har undervurdert ham. For det første har han operert på egen hånd for å skaffe seg mange av de gode resultatene. Da har man ikke bare sprintegenskaper, men også kjørestyrke før finalen starter.

Les også: - Kurt ble veldig overrasket

- Alexander vet også sin plass når han ankommer Melbourne. Og det er helt uproblematisk for ham å gjøre en jobb for en av de to andre. Vi har tre potensielle sprintere der nede, men vi skal ikke fable om at alle blir med inn i finalen. De er kjøresterke, men ikke eksplosive nok. Vi har tre sterke kort til start, men vi bør være særdeles fornøyd om en av dem blir med helt inn, avslutter Kjærgaard.

Dette er det endelige uttaket for sykkel-VM i Melbourne:

Herrer U23:
Øystein Stake Laengen, Asker (Plussbank-Cervélo)
Vegard Stake Laengen, Asker (Joker-Bianchi)
Vegard Robinson Bugge, Horten (Joker-Bianchi)
Filip Eidsheim (Sparebanken Vest-Ridley)

Damer elite:
Lise Hafsø Nøstvold, Stavanger (Team Hitec Products)
Frøydis Meen Wærsted (Team Hitec Products)
Emilie Moberg, Halden (Team Hitec Products)

Herrer Elite:
Thor Hushovd, Grimstad (Team Cervelo)
Alexander Kristoff, Stavanger (BMC)
Edvald Boasson Hagen (Team Sky)

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin