Gå til sidens hovedinnhold

VM-opplegget for Sagosen og co.: Testmaraton, tomme tribuner og nabo med pyramider

De norske håndballgutta koronatestes tre ganger i løpet av bare åtte-ni timer på vei til Egypt-VM. Der venter en tilværelse i luksusboble.

Norge-troppen benyttet et charterfly sammen med delegasjonene fra Sverige og Danmark tirsdag.

Alle involverte måtte avgi en negativ hurtigtest før de fikk gå om bord i København der det var to seter på hver reisende i flyet. En ny slik runde – kanskje mens laget sitter i flyet på flyplassen i Kairo – venter ved ankomst Egypt.

Neste ut er en såkalt PCR-test etter innsjekk på hotellet. Hele troppen isoleres så på rommene og avventer analyseresultatene før de slippes løs.

Hyppig

– Vi er testet fire ganger under oppholdet vårt i Flensburg, og alle har gitt negativt resultat, sa Norges landslagslege Thomas Torgalsen til NTB søndag.

I Egypt blir det liv i en VM-boble kanskje i snaut tre uker, og den er av den luksuriøse sorten. Norge og flere andre tropper blir sjekket inn på Marriot Mena House-hotellet i utkanten av Kairo. Det er en 5-stjernersvariant med 18 hulls golfbane, kamelridning, flere bassenger og alt man kan ønske seg som gjest.

500 meter unna, godt synlig fra utebordene på hotellet, ligger de verdenskjente Giza-pyramidene, fra 1979 på Unescos verdensarvliste.

– Det er alltid bra å bo godt, men vi er jo ikke i VM på grunn av det, sa Sander Sagosen til NTB om hotellet.

Guttas base, som det er arrangøren som fullt og helt har bestemt, ligger helt i motsatt ende av skalaen sammenlignet med det håndballjentene fikk tildelt av EHF under EM i desember.

Tomt

Søndag valgte Det internasjonale håndballforbundet (IHF) å lytte til protestene fra spillerne og droppe tilskuere på kampene.

Det er meldt 28 varmegrader i Kairo tirsdag og 24 dagen etter. Det er temperaturer som anses som gunstige med tanke på begrenset spredning av viruset.

Det er lagt opp til et meget strengt smittevernregime under VM. Blant annet skal alle VM-hotellrom desinfiseres hver dag. Det blir koronatest minimum hver 48. time, hyppig nedvasking av treningshaller og strikt oppfølging rundt sosial distansering og bruk av munnbind.

Brudd på reglene kan i ytterste konsekvens, bety at laget kastes ut av VM.

Norge VM-åpner mot Frankrike torsdag før kamper mot USA og Østerrike. De tre beste fra puljen er klar for hovedrunden.

VM-finalen spilles 31. januar. Norge har sølv fra de to siste verdensmesterskapene.

(©NTB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto