VM over for Jays

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Jaysuma Saidy Ndure løper ikke 200 meter i VM i Berlin.

I en pressemelding mandag kveld skrives det at Ndure, i samråd med landslagslege Ove Talsnes, har bestemt seg for å trekke seg fra videre VM-deltakelse. Sprinteren har slitt med et trøblete kne i flere uker.

- Jeg tar ikke sjansen på å løpe 200 meter fordi risikoen er for stor for å bli enda mer skadet. Jeg kunne sikkert ha gjennomført ett eller to løp, men det ville være for risikofylt. For meg er det viktigst å tenke på fremtiden og karrieren videre. Jeg må være litt lur, og tenke på kommende sesonger, sier Jaysuma Saidy Ndure.

Landslagslegen undersøkte Ndure mandag ettermiddag.

- Jays har en skade i kneet, og vi er redde for at den vil utvikle seg i negativ retning. Risikoen ved å løpe er for stor i forhold til gevinsten. Vi forventer at skaden vil kunne behandles i løpet av noen uker, og forventer en gradvis forbedring. Det medisinske støtteapparatet i Fri-idrettsforbundet vil følge opp Jays i tiden fremover, sier lege Ove Talsnes.

Jaysuma Saidy Ndure kom til semifinalen på 100 m i VM, etter å ha løpt på 10.35, 10.16 og 10.20.

- Jeg er ikke skuffet, for jeg vet at for tre uker siden kunne jeg nesten ikke løpe. Jeg fikk løpt tre løp i VM, og kom til semifinale på 100 m. Nå vil jeg bli 100 prosent frisk før jeg konkurrerer igjen. Jeg er fornøyd med det jeg har fått gjort. Jeg kom her med tanken om bare å få løpt ett løp, i stedet kom jeg helt til semifinalen, og det var pluss for meg, sier Jaysuma Saidy Ndure.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag