RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-plass glapp for Stake Laengen

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Kunne fått sjansen til å vise seg fram på temposykkelen.

- Det er ingen som har prestert innenfor målsettingen vår i VM. Vi hadde Reidar Borgersen som nylig satt norgesrekord som en kandidat, men Vegard Stake Laengen var kanskje enda hetere, sier landslagssjef Stig Kristiansen til procycling.no.

Les også: - Norge kjører for Hushovd i samlet spurt

Han har merket seg Asker-guttens resultater både i Portugal rundt og i det franske rittet Kreiz Breizh. Det var likevel ikke nok til å sende 24-åringen til Firenze.

- Prestasjonene denne sesongen har vært bra, og han har gjort det godt tidligere både i NM (4.-plass fra Porsgrunn) og under U23-EM (bronse fra 2011). Men vi har vurdert prestasjonene til å være på feil side av målsettingen.

Hushovd og Boasson Hagen vil ikke
Norges Cykleforbund (NCF) vil ha med utøvere de mener er sterke nok til å plassere seg rundt topp 20 i tempoklassen.

Denne gangen følte de at verken Borgersen eller Stake Laengen ville nå opp i det selskapet.

- Det er begge utøverne enige i. Alle vil kjøre VM, men det er ikke så gøy om man havner rundt topp 40. Denne gangen valgte vi å skjære gjennom og si at man må trene enda mer.

Norges to beste temporyttere er Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd. Ingen av disse har ytret ønske om å stille opp i disiplinen.

Hushovd har valgt å fokusere på lagtempo med sitt BMC Racing som arrangeres på mesterskapets førstedag. Også Boasson Hagen og Alexander Kristoff er aktuelle for lagtempo-VM.

Spennende U23-gutter
I U23-klassen stiller derimot Norge med to spennende temporyttere. Truls Engen Korsæt (Joker Merida) og Amund Grøndahl Jansen (Team Plussbank) forsvarer Norges ære.

- Oskar Svendsen ble verdensmester i fjor, men han skal kjøre fellesstarten. I år er også tempoløypa en paddeflat affære over 43,5 kilometer. Truls og Amund er de mest lovende temporytterne vi har i et slikt terreng. Amund ble dessuten nummer fire i EM i fjor, sier Kristiansen.

Grøndahl Jansen ble nummer to i NM i Bergen i 2012. Kun slått av mannen som senere den sesongen ble juniorverdensmester i samme disiplin, nemlig Oskar Svendsen.

Dette er det foreløpige uttaket til VM i Firenze:

Herrer, elite: Edvald Boasson Hagen, Thor Hushovd, Lars Petter Nordhaug.

U23, fellesstart: Sven Erik Bystrøm, Bjørn Tore Hoem, Oskar Svendsen, Odd Christian Eiking og Sondre Holst Enger.

Tempo, U23: Truls Engen Korsæt og Amund Grøndahl Jansen.

Tempo, herrer elite: Ingen.

Kvinner: Tas ut senere.

Junior: Tas ut senere.

VM arrangeres i Firenze mellom 22. og 29. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere