Gå til sidens hovedinnhold

VM-plass glapp for Stake Laengen

Kunne fått sjansen til å vise seg fram på temposykkelen.

- Det er ingen som har prestert innenfor målsettingen vår i VM. Vi hadde Reidar Borgersen som nylig satt norgesrekord som en kandidat, men Vegard Stake Laengen var kanskje enda hetere, sier landslagssjef Stig Kristiansen til procycling.no.

Les også: - Norge kjører for Hushovd i samlet spurt

Han har merket seg Asker-guttens resultater både i Portugal rundt og i det franske rittet Kreiz Breizh. Det var likevel ikke nok til å sende 24-åringen til Firenze.

- Prestasjonene denne sesongen har vært bra, og han har gjort det godt tidligere både i NM (4.-plass fra Porsgrunn) og under U23-EM (bronse fra 2011). Men vi har vurdert prestasjonene til å være på feil side av målsettingen.

Hushovd og Boasson Hagen vil ikke
Norges Cykleforbund (NCF) vil ha med utøvere de mener er sterke nok til å plassere seg rundt topp 20 i tempoklassen.

Denne gangen følte de at verken Borgersen eller Stake Laengen ville nå opp i det selskapet.

- Det er begge utøverne enige i. Alle vil kjøre VM, men det er ikke så gøy om man havner rundt topp 40. Denne gangen valgte vi å skjære gjennom og si at man må trene enda mer.

Norges to beste temporyttere er Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd. Ingen av disse har ytret ønske om å stille opp i disiplinen.

Hushovd har valgt å fokusere på lagtempo med sitt BMC Racing som arrangeres på mesterskapets førstedag. Også Boasson Hagen og Alexander Kristoff er aktuelle for lagtempo-VM.

Spennende U23-gutter
I U23-klassen stiller derimot Norge med to spennende temporyttere. Truls Engen Korsæt (Joker Merida) og Amund Grøndahl Jansen (Team Plussbank) forsvarer Norges ære.

- Oskar Svendsen ble verdensmester i fjor, men han skal kjøre fellesstarten. I år er også tempoløypa en paddeflat affære over 43,5 kilometer. Truls og Amund er de mest lovende temporytterne vi har i et slikt terreng. Amund ble dessuten nummer fire i EM i fjor, sier Kristiansen.

Grøndahl Jansen ble nummer to i NM i Bergen i 2012. Kun slått av mannen som senere den sesongen ble juniorverdensmester i samme disiplin, nemlig Oskar Svendsen.

Dette er det foreløpige uttaket til VM i Firenze:

Herrer, elite: Edvald Boasson Hagen, Thor Hushovd, Lars Petter Nordhaug.

U23, fellesstart: Sven Erik Bystrøm, Bjørn Tore Hoem, Oskar Svendsen, Odd Christian Eiking og Sondre Holst Enger.

Tempo, U23: Truls Engen Korsæt og Amund Grøndahl Jansen.

Tempo, herrer elite: Ingen.

Kvinner: Tas ut senere.

Junior: Tas ut senere.

VM arrangeres i Firenze mellom 22. og 29. september.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken