RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud (Scanpix)

VM-problemer for Helse-Norge

Sist oppdatert:
Og nå har Helse Nord tatt fra de ansatte muligheten til å følge Petter Norhug, Ola Vigen Hattestad og de andre norsk utøverne på nett-TV under VM.

Det var tirsdag at det gikk ut informasjon til alle sykehusene i Helse Nord om at tilgangen til nrk.no ville bli stengt under VM, melder an.no.

Treghet
Årsaken til dette er ifølge direktør Ole Jan Hauge i Helse Nord IKT at streaming av NRKs VM-sendinger på nett skapte problemer for det regionale helseforetakets nettbaserte applikasjoner.

- Streaming av nett-tv under VM har skapt problemer for hele Helse-Norge, ikke bare for Helse Nord. Det har skapt treghet i helsenettet, og på bakgrunn av dette har vi stengt ansattes tilgang til nrk.no til og med fredag i denne uken, sier Hauge til an.no.

Les også: - La alle se VM i arbeidstiden!

- Gått helt i stå
Han sier dette på ingen måte er kritisk for løsningen av helsevesenets primære oppgaver - fordi de kliniske systemene ikke er avhengige av tilgang til internett.

- Men på reiseoppgjørskontorene har det gått helt i stå, og det har også skapt problemer med økonomisystemer og med personal- og planleggingssystemene, sier Ole Jan Hauge i Helse Nord IKT.

Les flere nyheter fra Nordland på an.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere