*Nettavisen* Sport.

VM-problemer for Helse-Norge

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Og nå har Helse Nord tatt fra de ansatte muligheten til å følge Petter Norhug, Ola Vigen Hattestad og de andre norsk utøverne på nett-TV under VM.

02.03.11 21:25

Det var tirsdag at det gikk ut informasjon til alle sykehusene i Helse Nord om at tilgangen til nrk.no ville bli stengt under VM, melder an.no.

Treghet
Årsaken til dette er ifølge direktør Ole Jan Hauge i Helse Nord IKT at streaming av NRKs VM-sendinger på nett skapte problemer for det regionale helseforetakets nettbaserte applikasjoner.

- Streaming av nett-tv under VM har skapt problemer for hele Helse-Norge, ikke bare for Helse Nord. Det har skapt treghet i helsenettet, og på bakgrunn av dette har vi stengt ansattes tilgang til nrk.no til og med fredag i denne uken, sier Hauge til an.no.

Les også: - La alle se VM i arbeidstiden!

- Gått helt i stå
Han sier dette på ingen måte er kritisk for løsningen av helsevesenets primære oppgaver - fordi de kliniske systemene ikke er avhengige av tilgang til internett.

- Men på reiseoppgjørskontorene har det gått helt i stå, og det har også skapt problemer med økonomisystemer og med personal- og planleggingssystemene, sier Ole Jan Hauge i Helse Nord IKT.

Les flere nyheter fra Nordland på an.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag