RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

VM-sølv til Emil Hegle Svendsen

Sist oppdatert:
Kom på pallen med to strafferunder.

Emil Hegle Svendsen startet som nummer en og var sett på som en av de store favorittene før lørdagens skiskyttersprint i VM i Ruhpolding.

Og han skuffet ikke da han gikk inn til VM-sølv bak franske Martin Fourcade.

Svendsen hadde fordelen av å gå tidlig i en løype som etter hvert ble mer slitt utover løpet.

- Flaks
- Jeg hadde flaks med startnummeret. Det var et knallhardt løp, mye hardere enn jeg hadde trodd, fortalte sølvvinneren til NRK etter løpet.

Nordmannen fikk en bom på liggende skyting og en bom på stående, men Svendsen gikk fort og kjempet til tross for bommene om medalje.

- Jeg var stiv på slutten, og måtte virkelig jobbe på siste runden, sa Svendsen.

Fransk verdensmester
Det var riktignok en løper som gikk fortere en nordmannen. Franske Martin Fourcade som også pådro seg to strafferunder var 15,1 sekunder foran Svendsen i mål, og ble dermed verdensmester.

- Jeg var litt stresset i dag, men det gikk bra. Dette er den beste følelsen jeg noen gang har hatt, sa franskmannen til NRK.

Svenske Carl Johan Bergman gikk også fort og man fryktet lenge at svensken skulle gå forbi Svendsen, men Bergman endte til slutt to sekunder bak nordmannen og måtte nøye seg med en tredjeplass.

Bom for de andre norske
De andre norske løperne slet med skytingen lørdag.

Tarjei Bø starter riktignok godt og fikk null strafferunder på første skyting, men skjøt seg bort med tre bom på stående.

– Jeg var liksom forberedt i topplokket i dag, og på stående ville jeg være offensiv og gå rett på sak. Men da jeg så blinken gjennom siktet lå det ikke i ro, dessverre. Da er det vanskelig å treffe, sier Bø til NRK.

Det hjalp ikke at Bø hadde den femte beste langrennstiden og han endte til slutt på en 17. plass, 1.13 bak Fourcade, og ble nest beste nordmann.

Ole Einar Bjørndalen ble nummer 21, mens Lars Berger endte på 31. plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere