RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-sølv til Grubben

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Et fantastisk løp av Linda Grubben ble belønnet med VM-sølv på jaktstarten i Anterselva.

27-åringen startet søndagens VM-løp på 18. plass, 1,17 minutter bak lørdagens vinner, Magdalena Neuner fra Tyskland. Ikke et ideelt utgangspunkt når du skal på medaljejakt, for å si det sånn.

Men Grubben lot seg ikke demotivere.

- Jeg tenkte ikke på medaljer eller noe som helst før start, bare på å få til skytingen, sa Linda Grubben til NRK etterpå.

Og skytingen fikk hun til: Linda skjøt feilfritt på første skyting, og kuttet avstanden med cirka et halvt minutt. En bom på andre skyting førte imidlertid til at avstanden økte. Plutselig var Grubben like langt etter Neuner som før start.

Men tredje skyting var feilfri. Avstanden opp til den tyske lederjenta var likevel på voksne 50 sekunder, før Neuner fikk nerver på siste skyting og bommet med to av skuddene. Da Anna Carin Olofsson fra Sverige gjorde det samme og Grubben igjen skjøt feilfritt, var det for alvor spennende.

Neuner gikk ut 8,8 sekunder foran Olofsson etter den siste skyteserien, og 10,6 sekunder foran Grubben.

SIrdalsjenta klarte ikke å hamle opp med Neuner, som i likhet med Ole Einar Bjørndalen tok sitt andre VM-gull på to dager, men svenske Olofsson klarte Linda å gå forbi i innspurten.

På imponerende vis gikk Norges beste kvinnelige skiskytter seg opp fra 18. plass til VM-sølv. Og det skyldtes i første rekke skytingen. Grubben skjøt raskest av samtlige på søndagens jaktstart, og slo eksempelvis både Neuner og Olofsson med 20 sekunder på standplass.

Tora Berger ble nummer 19, Ann Kristin Flatland nummer 24 og Gunn Margit Andreassen nummer 42.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere