Gå til sidens hovedinnhold

VM-stafetten kan ryke for Hetland

For tre måneder siden var Tor Arne Hetland en brennhet kandidat til å gå sisteetappen på stafetten i langrenns-VM. Nå er han langt unna.

Det var slutten av oktober. I Düsseldorf. Tor Arne Hetland hadde leverte et utrolig rykk, gått Norge inn til seier på sprintstafetten, og så plutselig ut som om en sterk kandidat til å gå sisteetappen for Norge under VM-stafetten i Oberstdorf.

Én måned før mesterskapet er alt forandret.

Manglende resultater
Hetland har overhodet ikke overbevist i fristil, og Tore Ruud Hofstad ligger best an til å få gå for Norge på sjarmøretappen.

- Tor Arne ligger dårlig an etter helga, sier landslagssjef Krister Sørgård til TV 2 Nettavisen.

Da ble Hetland nummer 41 på 15 kilometeren i fristil. Han har som best blitt nummer 22 på distansen i år.

- Hetland viste form i Düsseldorf, og den gangen var det den beste søknaden. Men han har ikke gått nok fort nok i løpet av sesongen, sier sportssjef Bjørnar Håkensmoen.

Alt tyder på Hofstad
Tore Ruud Hofstad er dermed det soleklare førstevalget én måned før VM. Hofstad knuste verdenseliten da han spurtet inn til seier på stafetten i Val di Fiemm før jul, og har Norges nest beste resultat i fristil i år - helgas 6. plass i Nove Mesto.

Samtidig virker det klart at bare de som får gå 15 kilometeren i VM - er aktuelle for stafettlaget. Per dags dato er Hetland utenfor det laget.

- Men det er fortsatt mulig å gå seg inn på laget. Vi får se etter 15 kilometeren i NM, sier Håkensmoen videre.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken