Gå til sidens hovedinnhold

VM-starten satt på vent

Tåke gjør at kvinnene må smøre seg med tålmodighet i Schladming.

De østerrikske arrangørene fikk en tung VM-start tirsdag formiddag. Tåke gjorde at super-G-rennet for kvinner måtte utsettes en rekke ganger.

Starten skulle ha gått klokka 11, men da lå det et tåkelokk over deler av traseen. Det var umulig å slippe løperne utfor av sikkerhetshensyn, og rennet ble først utsatt med 30 minutter et par ganger.

LES OGSÅ: Disse to kjemper om å bli VM-dronning

Deretter begynte arrangørene å utsette hvert 15. minutt, mens tusenvis av publikummere sto trofast i målområdet og langs traseen og ventet. Den siste meldingen fra rennleder Atle Skårdal er start kl. 13.45, men flere og flere er av den oppfatning at det ikke kan bli noe renn tirsdag.

På toppen av traseen, der løperne oppholdt seg, var det sol og strålende vær, men ikke så mange meterne ned i traseen, var tåka så tjukk at det ikke var mulig å se fra den ene porten til den andre.

I målområdet var forholdene brukbare, men det hjalp ikke stort.

Problemet er det skogbeltet løypa går gjennom. Høy luftfuktighet og ingen vind gjorde at tåka la seg mellom trærne, og den ble liggende ganske stabil.

Norge har to jenter på start i super-G. Det er Lotte Smiseth Sejersted og Ragnhild Mowinckel. Sejersted har trukket start nummer seks, mens Mowinckel starter som nummer 23.

VM i alpingale Schladming ble innledet med åpningsseremoni med 28.000 tilskuere på plass mandag kveld. Alt lå til rette for å starte en skikkelig skifest, men tirsdag gjorde forholdene at arrangørene fikk den verst tenkelige starten.

Dersom det ikke blir renn for kvinnene tirsdag, er det ingen krise, for i neste uke er det lagt inn en fridag, så det vil være flere muligheter til å få avviklet rennet senere.

Mennene skal etter planen kjøre sitt super-G-renn onsdag. (©NTB)

Nettavisen følger samtlige VM-renn direkte.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken