RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Svenske Anders Svensson er på vei bort fra Southampton.
Svenske Anders Svensson er på vei bort fra Southampton.

VM-stjerne mistenkt for skattejuks

Den svenske VM-stjernen i fotball, Anders Svensson, er mistenkt for grov skattejuks av de svenske myndighetene.

Aktor Olof Sahlgren ved den økokrim-enheten i Borås har innledet etterforskning mot Svensson og hans klubb Elfsborg.

Anders Svensson mistenkes for å ha undratt 1,4 millioner kroner i inntekter i forbindelse med overgangen til Southampton.

Overrasket
- Jeg er overrasket over at det er innledet etterforskning, siden jeg som hvilken som helst arbeidstaker, har mottatt en inntekt fra en arbeidsgiver – som har gjort de undersøkningene som kreves før denne summen ble betalt ut, sier Anders Svensson i en uttalelse via sin agent Kent Carlzon.

Det skjedde i forbindelse med Svenssons overgang fra Elfsborg til Southampton – der svensken nå spiller. Midtbanespilleren har fått lite spilletid i Claus Lundekvams klubb. Til tross for at han leverte et glimrende VM i Sør-Korea og Japan for to år siden. Blant annet dundret han inn et glimrende frispark i kampen mot Argentina.

Kritikk
Beslutningen om å starte etterforskning ble gjort, etter at det svenske skatteverket har rettet kritikk mot klubben for å ha manglende bokføring av sponsor- og reklameinntekter.

- Fellesbegrepet her er IF Elfsborg. Men når vi ser nærmere på dette, så får vi se hvilket ansvar de forskjellige personene har hatt i saken, sier Olof Sahlgren til Borås Tidning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere