Norge skal arrangere VM i terrengsykling i 2014.

Det gjorde det internasjonale sykkelforbundet klart i forbindelse med verdensmesterskapet som pågår i USA for tiden.

Da procycling.no pratet med den norske sykkelpresidenten Harald Tiedemann Hansen tidligere denne uka, fortalte han at Norge bare var en formalitet unna mesterskapet.

I en pressemelding fra det norske sykkelforbundet (NCF) forteller presidenten at han er fornøyd med å få sykkel-VM til Norge.

- Det er en fantastisk mulighet for å gi terrengsykkelsporten økt oppmerksomhet, og vi er trygge på at det blir et vellykket VM, sier Tiedemann Hansen.

- Det viser at de satser
Mads Kaggestad er TV2s sykkelekspert, og synes det er spennende at Norge skal arrangere neste års verdensmesterskap i terrengsykling.

- Det er kjempebra at Norge har fått VM. Det viser at sykkelforbundet satser, forteller han til procycling.no

Folkefest på Østlandet
Verdensmesterskapet skal arrangeres i Lillehammer og i Hafjell Alpinsenter. Lillehammer er målsted for Birkebeinerrittet, som er verdens største terrengsykkelritt, og Kaggestad tror på et flott arrangement med mange tilskuere.

- Det blir kjempegøy. Terrengsykling virker å være en folkesport i Norge, og i Lillehammer-miljøet er det mange gode terrengsyklister. Det kommer til å bli masse tilskuere og fin natur, forteller han.

Lokal syklist gleder seg
Lars Ragnar Manengen er en av de lokale terrengsyklistene som håper å sykle VM på hjemmebane neste år. Han er flere ganger norgesmester i terrengsykling, og vant Birkebeinerrittet i fjor. Han gleder seg over at Norge har blitt tildelt verdensmesterskapet.

- Det er utrolig stort. Om jeg kvalifiserer meg blir det et av høydepunktene i karrieren min. Det er en utrolig stor motivasjon for alle de yngre terrengsyklistene, om halvannet år kan de sykle VM på hjemmebane, sier Manengen i NCFs pressemelding.

- VM må på fjernsyn
Terrengsykling er en idrett som ikke har blitt vist mye på fjernsyn. NRK har sin årlige sending fra Birkebeinerrittet, men sammenlignet med dekningen landeveissykling får er det lite som blir vist av terrengsykling. TV2s sykkelekspert håper VM på hjemmebane kan endre på det.

- Noen må sende VM på hjemmebane. Det blir en folkefest i vakker natur, sier han.

Mesterskapet blir arrangert 2.-7. september i 2014, og det er forventet at drøyt 800 syklister vil delta i mesterskapet.