*Nettavisen* Sport.

VM-trøbbel for Northug

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Flyttingen av U23-VM gjør at Petter Northug neppe blir å finne på startstreken.

24.01.08 19:31

22-åringen hadde bestemt seg for å droppe verdenscuprennene i Otepää, der det kun er klassiske øvelser på programmet, for å delta i U23-VM i Polen.

Men torsdag kom beskjeden om at mesterskapet er flyttet på grunn av snømangel. De nye datoene gjør at det blir vanskelig for Northug å prioritere ungdomsmesterskapet. For helga før er det fellesstart med skibytte i Falun, og helga etter er det fristilsprint i Lahti. Renn der trønderen med normal form kan kjempe om topplasseringer og mange verdenscuppoeng.

- Passer meg dårlig
- Flyttingen passer meg dårlig, medgir Northug, som ble informert om utsettelsen av Nettavisen torsdag ettermiddag (som er torsdag morgen kanadisk tid).

Fellesstarten med skibytte i U23-VM går riktig nok onsdagen i uka mellom de to verdenscuphelgene. Det er med andre ord teoretiske muligheter for å rekke full pakke.

Men spørsmålet er om det vil koste mer enn det smaker.

Jacobsen må tenke
- Forutsetningene for å reise til U23-mesterskapet er helt annerledes nå. Vi må vurdere det når Petter kommer hjem fra Canada. Men sjansene er betydelig mindre nå enn de var, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til Nettavisen.

- Det hadde vært moro med VM, og jeg vil ikke utelukke at jeg går en distanse. Men jeg reiser ikke til Polen hvis det går på bekostning av distanser som er gode for meg i verdenscupen, fastslår Petter Northug.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (21), som ikke skulle til U23-VM fordi distansene i Otepää passer henne så godt, må også en ny tur i tenkeboksen.

- Jeg må vel gjøre en ny vurdering. Men jeg tviler fortsatt på at det blir VM. For det kolliderer vel med nye verdenscuprenn, poengterer hun overfor Nettavisen.

Fredag kveld går både Northug og Jacobsen verdenscup i Canmore, Canada. Distansene er 10 km for kvinner og 15 km for menn, begge er fristilrenn med intervallstart.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag