RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

VMs bredeste smil

Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Kristin Steira (23) presenterte VMs bredeste smil på oppløpet på vei inn mot bronsen i jaktstarten.

Tana-jenta gikk seg opp fra niende- til tredjeplass på fristildelen - og hadde nest beste tid på skøytinga. Dermed sikret hun seg sin aller første VM-medalje.

Ikke drømt
- Jeg gliste vel på hele oppløpet, da jeg skjønte at jeg bronsen var min. Jeg hadde overhodet ikke drømt om dette på forhånd. Etter klassiskdelen trodde jeg fortsatt at jeg lå for langt bak til at jeg kunne tro på medalje.

- Men jeg fikk kjapt ryggen på Neumannova, og lå bak henne og fikk roet meg på den første runden. I den første bakken på den andre runden hentet vi igjen noen løpere. Da tenkte jeg at jeg skulle gå opp og hjelpe henne litt.

- Da ropte samtidig Egil (Kristiansen - dametrener. red anm) at jeg kunne se bronsa foran meg. Og det gjorde jeg. Da skjønte jeg at jeg kunne klare medalje, forteller Kristin Steira til TV 2 Nettavisen.

Ingen tro
23-åringen var da kjapt opp i ryggen - og forbi Gabriella Paruzzi og Beckie Scott. Og hun nærmet seg Marit Bjørgens sølvmedalje. Men hun hadde ingen tro på at hun kunne klare å hente inn Marit.

- Selv om jeg så at Marit var stiv, så var jeg også veldig sliten. Dessuten ville jeg ikke møte Marit i en spurt, sier Kristian Steira videre.

Foran sesongen hadde hun som mål å komme seg med på laget til Oberstdorf.

- Jeg ville gjerne gå de to distansene jeg nå har gått. Dessuten skulle jeg klare minst en sjetteplass. Og det har jeg jo klart.

Ikke siste
- Nå skal jeg vel også gå stafetten, uten at det er tatt ut noe lag. Og det skal bli veldig gøy, selv om russerne ser sterke ut, forteller bronsevinneren.

Men hun vil ikke ta fra Marit Bjørgen ankeretappen.

- Nei, vi må ha Marit på sisteetappe. Allerhelst skulle vi vel hatt Marit på alle etappene, ler hun.

Gleder
Landslagssjef Svein Tore Samdal var særdeles godt fornøyd med sin bronseelev.

- Det gleder et trenerhjerte ekstra når sånt som dette skjer. Hun er jo bare en lita jente ennå. Dette var den aller første medaljen. Og alle husker jo første gang, sier Samdal til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere