RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VMs siste nordmenn

Mens håndballjentene pakker bagene for å forlate Russland, gjør André Hansen og Øistein Pettersen seg klare til å dømme nok en kamp.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): Det er ikke alle nordmenn som er ferdig med håndball-VM selv om jentene røk ut.

Dommerparet André Hansen og Øistein Pettersen skal forsvare Norges ære på lørdag når Brasil og Sør-Korea gjør opp om sjuendeplassen i mesterskapet.

- Det blir den åttende kampen for oss, så for oss har det vært en læringsprosess. Og alle kampene er viktige og vi skal prestere. Samtidig føler jeg at vi har kommet godt ut av det i mange kamper, også ifølge de tilbakemeldingene vi har fått, sier Hansen til TV 2 Nettavisen.

Tøft i Makedonia-Ukraina
Østfoldparet har stort sett fått gode tilbakemeldinger for det de har prestert i St. Petersburg.

- Vi synes vi stort sett har klart de kampene vi har hatt. Vi hadde en veldig tøff kamp mellom Makedonia og Ukraina, som kanskje ikke var vår beste kamp i dette mesterskapet, men når du dømmer åtte kamper så vil også dommere svinge litt. Bare det å få dømme åtte kamper synes jeg er bra, forklarer Pettersen.

Det har alltid vært en hemsko for norske dommere at de norske håndballjentene har vært så gode. Med Norge i semifinale, har det vært uaktuelt å ha med norske dommerpar til de siste kampene. Derfor er duoen litt skuffet over at det bare blir kamp om sjuendeplass for dem.

- Ja, vi er jo det. For dommere så ønsker man å dømme de kampene som er antatt mest status rundt. Selv om alle kampene er like viktige. Men det er helt klart at vi kunne tenkt oss å dømme en høyere plasseringskamp, innrømmer Hansen.

- På godt og vondt
Det har vært mye kritikk mot dømmingen i VM. Og Hansen og Pettersen har fått med seg at Det internasjonale håndballforbundet ikke har vært helt fornøyd.

- Vi har hatt dommermøter hvor vi har gått gjennom det som har skjedd fra dag til dag. Jeg skal ikke si hva som blir sagt på de møtene, men det er klart at man blir evaluert hele tiden. Både på godt og vondt, sier Pettersen.

Nå håper de at de har lagt inn en god søknad for å få flere store mesterskap i årene som kommer.

- De har gitt signaler om at de er fornøyd med det vi har prestert. De har sagt at de ønsker å ta med noen av parene her videre til VM i Tyskland i 2007, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere