Gå til sidens hovedinnhold

VMs tristeste spiller

VM-festen ble et mareritt for den 20 år gamle mesterskapsdebutanten fra Uruguay.

URUGUAY - FRANKRIKE 0-0:

Etter 63 minutter av VM-oppgjøret mellom Uruguay og Frankrike kom 20 år gamle Nicolas Lodeiro inn til sin femte landskamp. 18 minutter senere sto han fortvilet i dusjen.

Ajax-spilleren pådro seg nemlig et tidlig gult kort, og etter 81 minutter var en håpløs takling på Frankrikes Bacary Sagna det som fikk den japanske dommer til å dra fram det andre.

Dermed var det slutt for den talentfulle unggutten til Uruguay. Og med suspensjon og ikke akkurat økt tillit hos treneren spørs det om vi allerede har sett det siste av Lodeiro i VM.

Han kan i det minste trøste seg med at utvisningen ikke ble skjebnesvanger for laget fra Sør-Amerika.

Derned føier han seg inn i rekken av uruguayanske spillere som har blitt utvist i VM. Under sluttspillet i 1986 ble José Batista sendt i dusjen allerede etter ett minutt - VM-rekord.

LES OGSÅ: - Et vakkert resultat

Forlan og Ribery
Førsteomgangen på Cape Town Stadium ble ikke all verdens underholdende. Det åpnet imidlertid friskt, og det var ikke uventet at to av banens største stjerner var toneangivende.

Allerede etter sju minutter presenterte omstridte Franck Ribery seg. Bayern München-spilleren har blitt spådd et lysende VM, og den raske vingen viste fort at backene må passe seg.

Kreative Abou Diaby spilte fint ut til Ribery, som etter et litt svakt mottak kom seg rundt på venstrekanten. 27-åringen slo lavt inn foran mål, der Sidney Govou ventet i god posisjon.

Lyon-angriperen kunne i grunn bare spasere ballen i mål, men fikk ikke satt foten riktig på ballen, og den trillet utenfor.

I den andre enden av banen var det Atletico Madrid-spissen Diego Forlan som herjet. Uruguays stjerne testet Frankrike-keeper Hugo Lloris med et meget farlig skudd etter 17 minutter.

Storscoreren tok ned ballen i god posisjon og avanserte noen meter før han fyrte løs. Skuddet var godt, men Lyons sisteskanse sto bra plassert, og gjorde det han skulle – reddet.

Etter dette dabbet spillet noe av. Frankrike styrte banespillet, og kom seg til noen halvsjanser, men samarbeidet mellom de tre angriperne satt ikke helt, og de manglet rytme offensivt.

Uruguay lyktes heller ikke så mye fremover på banen. Selv om Forlan var en konstant trussel mot Frankrike, var ikke spissmakker Luis Suarez like våken, og tilbrakte mye tid i offside.

LES OGSÅ: VM-smellen

Kunne avgjort
Frankrike hadde valgt å starte med Thierry Henry og Florent Malouda på benken til fredagens kamp, men det spørs om ikke utskjelte Raymond Domenech bør tenke seg om på ny.

Angrepsspillet ble nemlig ikke noe særlig bedre etter pause.

VM-debutant Nicolas Anelka kom til noen avslutninger, men markerte seg aldri på samme måte som han ofte gjør i Chelsea. Samtidig var også til vanlig offensive sidebacker som Patrice Evra og Bacary Sagna lite med og nesten usynlige framover.

Det skal også nevnes at Uruguays forsvar, anført av en meget habil Diego Godin, gjorde det vanskelig for franskmennenes raske angripsspillere. En smule ironisk er det at de lyseblås forsvar før VM ble sterkt kritisert på grunn av mangel på fart.

Det sprudlet heller ikke av Uruguay i andre omgang, men de lyseblå var likevel farlig de gangene det sendte folk framover. Og også nå var det Diego Forlan som truet aller mest.

Måltyven viste seg giftig hver gang han fikk ballen inne i 16-meteren, men ved kampens kanskje største sjanse til da, klarte han ikke å holde hodet kaldt i avslutningsøyeblikket.

Luis Suarez tok ned ballen i det 73. minutt før Forlan fyrte løs fra meget god posisjon. Utrolig nok gikk superspissens skudd utenfor målet, og Frankrike slapp med skrekken.

Mot slutten av kampen dyttet Frankrike innpå både Malouda, Henry og målfarlige Andre-Pierre Gignac, og fikk litt mer trykk mot Uruguays ti menn. Mål ble det imidlertid ikke for det.

Selv med frispark i livsfarlig posisjon i sluttsekundene klarte ikke de franske stjernene å score, og dermed står alle lagene i gruppe A med ett poeng hver etter åpningsrunden.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken