Den tidligere toppsyklisten Tyler Hamilton skaper store overskrifter når han er på besøk i Danmark.

Amerikanerens dopingbok «The Secret Race» utgives mandag i en dansk spesialutgave, hvor det kommer frem nye opplysninger om Hamiltons tid i CSC.

Hamilton har blant annet opprettholdt anklagene om at det var Bjarne Riis som introduserte han for dopinglegen Eufemiano Fuentes, og avslørte også at han har møtt den spanske gynekologen sammen med den danske lageieren.

Les også:- Riis møtte dopinglege

Uttalelsene har tidligere blitt avfeid av Riis, som nå ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer.

Rister på hodet av Voigt
Men det er ikke bare Riis som får gjennomgå av Hamilton.

Den amerikanske klatreren, som har innrømmet omfattende bruk av blant annet testosteron, EPO og bloddoping i sin egen karriere, raser mot tidligere lagkamerat Jens Voigt.

I et langt blogginnlegg på sykkelnettstedet bicycling.com. Her gjør han rede for sin egen karriere og hevder han aldri har dopet seg eller sett doping.

Det er ting han har gjentatt i danske medier i ettertid, noe som får Hamilton til å rase.

- Man skal ha gått rundt med skylapper på om man i løpet av en karriere på 15 år aldri har sett eller hørt noe.

- Voigt er en type som elsker å snakke. Han kjenner alle i feltet og der har man altså snakket om doping. Jeg har alltid vært forsiktig med å snakke om doping, men det var mange andre som gjorde det, forklarer Hamilton til sporten.dk.

Sterke mistanker, men ikke et eneste bevis
Amerikaneren avslørte tidligere mandag at han ofte pratet med Bjarne Riis om doping, men at de to aldri snakket om temaet foran andre på laget. Han vedgår også at han ikke har noen bevis på at Voigt noen gang har dopet seg, men det stopper han ikke fra å kaste mistanke over tyskeren.

- Jeg vet ikke hva han vil oppnå, men tror jeg at han har dopet seg? Absolutt. Jeg kan ikke si det er umulig at han ikke har hørt noen ting, men jeg tror ikke på han.

Faktisk tar den tidligere CSC-kapteinen det hele litt personlig.

- På en måte så spytter Voigt meg i ansiktet. Jeg vet ikke helt hva han burde gjort i denne situasjonen, men han kan ikke uttale det han gjør nå. Det er å spytte meg i ansiktet, gjentar forfatteren av «The Secret Race».

- Det er som at Jens tror at jeg er en idiot. Det er pinlig. Jeg leste hva han hadde sagt og jeg synes det hele var det mest latterlige jeg noen gang har lest. Det er frustrerende, avslutter Hamilton.