Store navn som Jacques Anquetil, Seán Kelly, Bernhard Hinault, Miguel Indurain, Stephen Roche, Laurent Fignon og Jens Voigt har alle vunnet Critérium International.

Men det kun Voigt, Emile Idée og Raymond Poulidor som har fem seirer i todagersrittet som først ble åpnet for ikke-franske ryttere i 1979.

På grunn av endringer i den internasjonale rittkalenderen, får ikke Saxo Bank-rytteren muligheten til å sikre seg rekorden på egen hånd.

- Kan jeg ikke bare starte alene? Jeg trenger ikke et lag rundt meg. Gi meg en mekaniker og en følgebil, sier 38-åringen med et karakteristisk glimt i øyet til velonews.com.

Prioriterer andre ritt
Saxo Bank har ikke seks mann å avse til rittet som denne gangen sykles på Korsika. I stedet satser laget på Katalonia rundt og Gent-Wevelgem.

Sannsynligvis får de også sin tyske jernmann til å legge ned tittelforsvaret sitt.

- Jeg kan ta ledertrøya den første dagen, så kan jeg bare gjemme meg i mengden. Deretter følger en tempoetappe. Man trenger ikke hjelp fra noen andre, fortsetter Voigt. Rittet åpner med en 175,5 kilometer lang etappe lørdag, før avslutningsdagen inneholder både en 7,5 mils etappe og en individuell tempo over 7,7 kilometer.

Alberto vs. Lance
Dersom det er mulig å overse «Duracell-kaninen Voigt» i et par linjer, kan det jo være verdt å merke seg at Lance Armstrong og Alberto Contador møtes til duell på øya i Middelhavet.

- This island ain’t big enough for the both of us!

Contador har allerede vunnet Paris-Nice og Algarve rundt denne sesongen, mens Armstrong ble nummer sju under Vuelta Murcia i starten av mars.

Den virkelige duellen mellom de to begynner uansett i Rotterdam den 3. juli. Critérium International sykles 27.-28. mars.

PS! Jens Voigt vant Critérium International i 1999, 2004, 2007, 2008 og 2009. Av de norske er det kun Lars Petter Nordhaug (Team Sky) og Frederik Wilmann (Skil-Shimano) som sykler rittet i år.

Les flere nyheter på procycling.no!