*Nettavisen* Sport.

Voktes av Lance & Co.

Foto: (foto: Scanpix)

NANCY (TV 2 Nettavisen): Discovery Channel vil ikke gi slipp på den gule ledertrøyen. Amerikanerne passer godt på CSC, og nekter å slippe Kurt-Asle Arvesen av gårde.

07.07.05 19:46

Kurt-Asle Arvesen er helt oppe på en tiendeplass i sammendraget, men drømmen om noen dager i gult blir neppe innfridd så lenge Lance Armstrong har bestemt seg for ikke å gi fra seg den gule ledertrøyen.

Får ikke kjøre
På de to siste etappene har Arvesen, Jens Voigt, Bobby Julich og de andre angrepsvillige CSC-rytterne forsøkt seg gjentatte ganger, men de få bruddene som har kommet seg avgårde, har alle vært uten ryttere fra det danske laget.

- Jeg prøvde å gripe sjansen i dag også. Jeg kom meg av gårde i et brudd, men det lyktes ikke, sier romsdalingen til TV 2 Nettavisen.

- Det virker som om Discovery prøver å beholde trøyen, dessuten tok sprinterlagene over, og da skjønte vi at det ikke var vits i å prøve å komme avgårde i brudd.

- Beskytter trøyen
Arvesen mener amerikanerne prøver å beskytte Armstrongs ledertrøye, og tror ikke Armstrongs lag er spesielt ute etter CSC.

- Nei absolutt ikke, det kan jeg aldri tenke meg. Grunnen til at de passer mer på oss enn andre lag, er nok at vi er de største utfordrerne i kampen om den gule trøyen. Det er bare helt naturlig.

Til tross for at bruddforsøkene ikke lyktes, kunne Arvesen likevel smile fornøyd etter å ha blitt nummer ti på dagens etappe.

- Veldig fornøyd
- Slik går det når alle de andre velter, ler CSC-rytteren.

- Neida, det gikk greit nok det. Jeg prøvde å sitte foran slik at jeg ikke skulle tape tid, men tok det rolig i den siste svingen. Da gikk jo nesten alle foran meg ned. Jeg måtte ta foten ut av pedalen, men det gikk bra for min del.

- Men du er førnøyd med å ligge som nummer ti?

- Det er jeg jo veldig godt fornøyd med. Men det er jo to og en halv uke for tidlig, gliser han.

Har marginene
I fjor var nordmannen innblandet i flere stygge velt, slik som det som satte halve feltet ut av spill like før mål på dagens etappe. Så langt i årets Tour har Arvesen vært forskånet fra stygge uhell.

- Jeg har vel hatt marginene mer på min side i år, men slik er det i sykkelsporten. Noen år er man mer heldig enn andre.

- Det er en ny dag med nye muligheter i morgen. Beina er bra og formen er bra, så er det bare å håpe at uhellene holder seg unna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag