Gå til sidens hovedinnhold

Voldsom Armstrong-hype i Australia

Spiller Armstrongs favorittsanger på radioen.

Oslo (ANB): En hel sykkelverden holder pusten før sykkelkongen Lance Armstrong gjør sitt store comeback. Og comebacksesongen starter med Tour Down Under i Australia – og australske sykkelinteresserte vet å følge med på Armstrongs tilbakekomst.

– Genererer stor interesse
– Det kommer til å være som å sykle Tour de France nå som Armstrong er med her. Det fører til mye mer oppmerksomhet rundt rittet – og gjør det enda mer spennende, sier Baden Cook, som er et av flere sterke hjemmehåp i rittet.

– Comebacket genererer utrolig mye interesse rundt rittet. De spiller til og med Armstrongs favorittmusikk på radioen. De spiller faktisk «Lance sine 500 favoritter på iPoden », sier en smått forundret lagsjef i Team Columbia, Allan Peiper, til cyclingnews.com.

Og det er kanskje Peiper som har den største favoritten på laget før årets sykkelsesong starter med det australske rittet. Det er nemlig ikke Lance Armstrong som er den store forhåndsfavoritten når rittet starter med en prolog kommende søndag. Fjorårsvinner André Greipel er tilbake for å forsvare fjorårsseieren med Team Columbia, som i tillegg byr på ryttere som George Hincapie og Michael Rogers.

Spurternes konkurranse
Årets løype er noe tyngre enn tidligere år, men det 11. Tour Down Under kan like godt bli vunnet av sterke sprintere. Hjemmefavoritten Stuart O’Grady henger oftest med lenge i motbakkene, i tillegg til å spurte sterkt. Men sprinterne må henge med i bakkeklatringene.

– En godt trent spurter klarer å henge med, men de må tåle klatring brukbart, sier Garmin-Slipstream-sjef Matt White, som blant annet har tidligere lagkamerat og spurtopptrekker for Thor Hushovd, Julien Dean med på laget.

Vinner eller ei; størst oppmerksomhet får garantert Lance Armstrong under rittet. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley