Gå til sidens hovedinnhold

Voldsomme penger i sving

Lørdag er det unionstrav på Färjestad og hele 60 millioner i premiepotten i V75.

Sportsspills meny lørdag:
V4 Färjestad: Moroa starter tidlig
V65 Forus lørdag kveld: Wiig fikser nachspielet

Tipsene til V75-omgangen på Färjestad lørdag er utarbeidet av Espen Edvardsen og Kurt Leirvåg.

Vi står foran en herlig lørdag når det årlige Unionstravet er rammen rundt den felles norsk-svenske V75-omgangen på Färjestad. Spillemessig er det en meget flott V75-meny og det er en del norske hester på startstreken i V75, selv om de fleste trolig må spille annenfiolin, bortsett fra i V75-7 som er et eliteløp for kaldblodshester der hele 300 000 SEK venter vinneren og der Tekno Odin blir favoritt. Den aller beste norske vinnersjansen tror vi likevel at 9 Yarrah Boko har i V75-6, som er et gulldivisjonsløp for varmblodseliten.

Klikk her for å kjøpe andel i Eksperten til lørdagens V75 på Färjestad.

På Eksperten har vi lagt ut en rekke andelslag og systemspill. Andelslagene på de flate bongene har vi satt opp i priskategorier på 100, 200, 300, 500 og 1000 kroner. Systemspillene har selvsagt en høyere pris og her kan du kjøpe andeler for 1000, 1500, 2000 eller 3000 kroner per andel. Det er voldsomme penger i sving lørdag og vel verd å øke innsatsen litt denne lørdagen.

Klikk her for å kjøpe andel i Eksperten til lørdagens V75 på Färjestad.

NB. Siden ATG er arrangør av lørdagens V75, er det svenske innleveringsfrister som gjelder og derfor er det innleveringsfrist kl 14.30 lørdag.

Innleveringsfrister Färjestad lørdag
V4 kl. 12.45
V75 kl 14.30
V5 kl 15.15
DD kl. 16.22

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Det er som nevnt i innledningen ikke lett å finne sikre holdepunkter i omgangen, men etter at vi har studert og analysert lander vi på 9 Yarrah Boko som vår V75-banker i V75-6. Yarrah Boko måtte ha hjelp av målfotoet i sitt comeback på Jarlsberg for fire uker siden, men landet altså på 12.5/2100 meter, til tross for dødens i store deler av løpet. En brenngod Hitchcock forsvarte seg mesterlig fra tet den dagen, og noen vil kanskje mene at Yarrah Boko ikke leverte helt på topp den dagen. Vi er ikke enige i det, Hitchcock var svært bra den dagen. Lørdag utstyres Yarrah Boko med amerikanervogn for første gang i karrieren og i følge trener Trond Anderssen har det fungert strålende i trening. Niendespor er slett ikke det verste Yarrah Boko kunne få lørdag og hesten har gode rygger fra start.

Dette gulldivisjonsløpet holder ikke toppklasse og når både 1 Blue Rock og 3 You Bet Hornline er på tetjakt, lukter det også tempo i løpet. Yarrah Boko har definitivt slått bedre hester enn dette tidligere på sine Sverige-visitter og vi synes ikke det er noe minus at Kai Johansen endelig får sjansen til å kuske hesten på svensk jord. Yarrah Boko blir favoritt i V75-6, men i en omgang der det kryr av utfordringer underveis spiller det mindre rolle. Vi tror 9 Yarrah Boko og Kai Johansen sørger for norsk jubel i V75-6/DD-1 og bankerspiller på våre spilleforslag her på Nettavisen, men på Eksperten vil vi gardere hesten på en del av andelslagene
Rangering V75-6/DD-1: A: 9 B: 3-12-5-10 C: 6-1-2-7-11 D: 8-4

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

V75-1 - Bronsdivisjonen. 1640 meter autostart.
Et herlig sprintløp innleder lørdagens V75-omgang, og her blir det nok kjøring på flere hender for å nå føringen. Vi setter andrevalget 5 October Kronos først. Varenne-sønnen som trenes av Lutfi Kolgjini, men kuskes av sønnen Adrian Kolgjini holder kanonform om dagen og har vært strålende i årets tre første starter. Lørdag er det sprint for første gang i år, og det er neppe noe minus. Lykkes Adrian Kolgjini med å unngå dødens, skal dette være en bra vinnersjanse.

1 Time Machine bankerspilte vi på Østersund femte sist og da imponerte Westholm-traveren enormt. Var ute i et derbykval nest sist og ble da sittende fast i mål som tredje og dermed glapp derbybilletten. Vi bankerspilte hesten også sist i et Breeders Crown-løp i Umeå og hesten fikk da også tet, men galoppperte i striden 100 meter fra mål. Time Machine er den trolige tethesten her, men vi er ikke sikre på at formen er like solid som den var tidligere i sommer og setter løpsfavoritten ned som andrevalg.

11 You Talking To Me har utviklet seg voldsomt de siste månedene og Goop-traveren er aktuell selv fra spor elleve. Nå er 10 Rapide Marke også blitt strøket og da blir startsporet litt bedre. You Talking To Me imponerte storveis i et finaleløp nest sist på Ørebro og fulgte opp med en svært lett tetseier på Färjestad i sin siste start, dog i mye enklere omgivelser. 2 Kimono Pearl står flott til spormessig og Erik Adielsson hadde litt seiersfeeling på hoppa, når vi pratet med ham torsdag formiddag. Garderingskryss.

6 Lazer Broline holder kanonform om dagen og kommer vallaken inn i løpet fra spor seks kan hesten ta årets tredje seier i det sjette forsøket. 12 Jullex Dante kommer fra to imponerende seire, men har trukket det dårligste sporet og er svært avhengig av løpsutviklingen for å rekke fram til seier. Vi får dessverre ikke råd til å betale for denne. 9 Search Launcher var ikke Peter Untersteiner spesielt optimistisk med når vi pratet med ham onsdag ettermiddag og han mente at det var først og fremst trippesjanse og da velger vi å la denne stå på venteliste.

4 General Ideal og 7 Pebbe Simoni er de norske innslagene i dette løpet. Førstnevnte tror vi ikke er god nok, mens Pebbe Simoni har trukket et svært sjanseartet spor, og vi blir svært overrasket om noen av disse to melder seg på i seierskampen.
Rangering V75-1: A: 5 B: 1-11-2-6-12 C: 9-3-7-8 D: 4

V75-2 - Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
Helle ikke V75-2 er lettløst, men vårt klare førstevalg blir 8 Hankypanky Pagan og Robert Bergh. Vi hadde svært god tro på hoppa under Derbystoet, men en ulykksalig startgalopp ødela den dagen. Hankypanky Pagan kom da fra en svært overbevisende forsøksseier og selv fra 20 meter tillegg, synes vi hoppa skal være førstevalget her. Hun møter billigere motstand enn i det seiersløpet her, men kommer naturligvis ikke til noe dekket bord fra 20 meter tillegg. På det minste V75-forslaget velger vi å bankerspille hoppa.

Håkan K. Persson har ei riktig fin hoppe i 4 Blue Star Mythical, men Persson var neppe fornøyd med startsporet. Kommer nå fra tre strake seire og har imponert stort. Lørdag er det opp til bevis, men hoppa er bra. 10 What Love Can Do er også ei hoppe i knallform. Trener Henrik Sødervall har siktet på dette løpet og Conway Holl-hoppa er en klar seierskandidat her. 6 Eliose kan få tet fra sitt springspor, og teten er ikke noe minus på Färjestad.

Tet kan det også bli på 7 Iris Iris som får Bjørn Goop som kusk. På gardering kan også både 2 Rybo Fiona og 1 Sonja Linnea være aktuelle fra sine fine startspor. Bortsett fra Hankeypanky Pagan og 10 What Love Can Do, synes vi strekhestene har gode forutsetninger i dette hoppeløpet.
Rangering V75-2: A. 8 B: 4-10-6-7 C: 2-1-3-13-12-5-14-15-9-11

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

V75-3 - Klass 1. 2140 meter autostart.
Auksjonsdyringen 3 Rebellion har det vært mye strul med. Begynte imidlertid å vise klasse tidlig på vårparten, men falt så tilbake til gamle synder og galopperte mye på forsommeren. Fikk så en velfortjent pause og dukket opp igjen på Jägersro 1. september. Sammen med friskusen Kim Eriksson var Hultmann-hesten lysende fra tet og gjorde trolig karrierebeste. Vi har aldri lagt skjul på vår begeistring for denne hesten og setter ham klart først.

Conrad Lugauer har hatt en flott sesong og har en fin hest i spillefavoritten 1 For Pleasure Ås. Lugauer vil nok prøve å forsvare sitt innerspor og favoritten er selvsagt tidlig aktuell med både dokumentert form og ypperlig startspor. Flemming Jensen har med seg flere hester til Färjestad lørdag og 5 Piano Dilli er en av dem. Piano Dilli har vunnet overbevisende i sine to siste løp etter pause og Flemming er optimist. 8 Harvey Tornado overrasket med å ta seg til finalen i svensk travderby, men kom helt feil på det i selve finalen. Klart billigere imot her, men må selvsagt ha litt klaff på veien fra et vrient startspor.2 Headhunter har toppform og kan være et garderingskryss.

Fra lure spor er både 9 Digital Motion og 10 K.L.M. Buymeethemoon garderingsaktuelle. 7 Sejr Gammelsbæk blir hardt betrodd i dette løpet, etter en rekke overbevisende seire her hjemme. Har stort sett kjørt seg til tet her hjemme og fått dirigere. Vi rangerer Hamre-hesten et godt stykke ned på vår rangering fra et svært krevende startspor. .
Rangering V75-3: A: 3 B: 1-5-8-2-9-10 C: 7-6-12-4-11

V75-4 - Klass 2. 2140 meter autostart.
Nok et strålende spilleløp der vi setter Ulf Stenstrømer-trente 6 Yield To None først. Selv fra spor seks utelukker vi ikke at Bjørn Goop kan nå teten med svært formsterke Yield To None, men uansett skal hesten ha bra seierssjanse her.

3 Premier Kronos er som mange andre hester som er trent av Lutfi Kolgjini. Kapasiteten er skyhøy, men prestasjonene er variable. Nå har fireåringen skikket seg vel i tre strake seiersløp og sist vant hesten fra dødens på topptid. Premier Kronos er selvsagt et hett seiersbud her også. 2 Ray Damgård er tetkandidaten, men vi er ikke helt sikre på at Erik Adielsson velger å sitte foran på full vei.

4 Roxy Hill og 9 Sensei er begge trent av Flemming Jensen og begge er seiersaktuelle. 5 Enjoy Va Bene har imponert her hjemme på slutten, men her er motstanden av en helt annen verden og Enjoy Va Bene er nok kun aktuell på bred gardering.
Rangering V75-4: A: 6 B: 3-2-4-9 C: 10-5-7-8-11-1-12

V75-5 - Unionsstayern. 3140 meter voltestart.
Vi tror tre hester er heldekk i dette stayerløpet, og fremst setter vi tredjevalget 7 Laurier Dag som Robert Bergh har gjort en strålende jobb med. To seire i hans regi har gitt to seire, og sist på Jägersro i et V75-løp synes vi hesten så lysende ut. Fra et bedre startspor hadde vi kanskje lansert hesten som banker. To løp i kroppen er neppe noe minus, og Laurier Dag er kanskje enda et hakk bedre lørdag.

Norgeskjenningen 6 Alamo Boko hadde som kjent vist voldsom kapasitet når hesten stod stasjonert i Norge, men Flemming Jensen har nok hentet frem enda en veksel eller to til på hesten. Alamo Boko har imponert voldsomt i to strake seiersløp for Jensen og 3140 meter er ikke noe minus.

At Jorma Kontio og Timo Nurmos sine hester blir mye spilt i Sverige er ikke noe nytt og ofte blir de overspilt. 5 Mellby Viking er blitt ganske så stor favoritt i dette løpet, men møter altså to "kamerater" her og vi synes hesten blir for stor favoritt. Men med på bongen skal han selvsagt. Tre hester skal rekke svært langt i dette stayerløpet.
Rangering V75-5: A: 7 B: 6-5 C: 2-10-12-11-9-3-1-8-14-4-15-13

V75-7/DD-2 - Unionskampen. Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
300 000 SEK venter vinneren av eliteløpet for kaldblodshester som også avrunder lørdagens V75-omgang. Dessverre er 2 Gylden Balder blitt strøket, og det gjør løpet en attraksjon mindre. Under sterk tvil setter vi 8 Tekno Odin først. Vi valgte å gå mot hesten sist søndag på Bjerke, men når våre motbud Torpa J. (ble bortvist) og Rokne Eld (forsvant i dundrende startgalopp) lyktes vi ikke med det.

Tekno Odin forserte seg til tet etter en runde og vant kontrollert, men imponerte ikke. Startsiden avgjør mye lørdag. Vidar Hop sitter på nøkkelen med 4 Bork Odin om han velger å sitte foran eller ikke og Tekno Odin er som kjent variabel fra start. Knepent førstevalg, men ikke i nærheten av banker.

6 Månprinsen A.M. er dessverre litt for dårlig fra start og da må han gjøre løpene sine selv. Det er nok Månprinsen A.M. istand til, men han kan havne sist fra start her. 4 Bork Odin vant på stumme bein sist på Bjerke, men har bedre stridsmoral nå. Vi tror nok Vidar Hops mulighet til å vinne løpet er å slippe føringen her, men er usikker på hva Hop velger. 1 Hallsta Lotus var sjanseløs i svensk mesterskap sist, men bra gangen før. Hallsta Lotus kan få det helt sydd opp her og det er heller ikke umulig at Hallsta Lotus kan forsvare sitt innerspor.

9 Faksen J.R. holder strålende form og med maks flyt kan det bli seier. 3 Raggmunken og 10 Särpefanten er aktuelle for de som tror på mindre mirakler. Sistnevnte var knakende god i Finland sist, men hos oss må begge stå på venteliste.
Rangering V75-7/DD-2: A: 8 B: 6-4-1-9 C: 10-3-5-7

Kommentarer til denne saken