RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldssiktet idrettsmann etterforskes for flere forhold

FORSVARER: Mette Yvonne Larsen forsvarer den voldstiltalte idrettsutøveren.
FORSVARER: Mette Yvonne Larsen forsvarer den voldstiltalte idrettsutøveren. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Dette avviser min klient, sier forsvareren.

Forsvareren til idrettsutøveren som er siktet for vold mot sin tidligere samboer i helgen, sier det var klienten som ble oppsøkt av kvinnen mot sin vilje.

Advokat Mette Yvonne Larsen sier toppidrettsutøveren tar all oppmerksomheten rundt politiets etterforskning av saken svært tungt. Han er siktet for familievold etter at en krangel med ekssamboeren førte til pågripelse og etterforskning.

- Det er påstander om vold fra denne kvinnens side, som vi ikke kan bekrefte. Forrige fredag oppsøkte hun ham, uten at han ønsket det, og det oppsto en krangel og en hendelse som endte i en konflikt, sier Larsen til NTB.

Sjekker andre forhold

Politiet bekrefter overfor NTB fredag at forholdet er under etterforskning og at det i tråd med hva som ellers er vanlig i slike saker, ikke vil bli gitt kommentarer om etterforskningen og hva partene sier om hverandre.

På generelt grunnlag sier politiadvokat Guro Holm Hansen at det rutinemessig blir undersøkt om det har vært andre saker knyttet til forholdet når politiet etterforsker såkalte familievoldssaker.

– Det er ikke noe mer vi ønsker å si om denne saken på det nåværende tidspunktet, sier Hansen til NTB.

Frykter forhåndsdømming

- Han er ferdig med den dama, han ønsker ikke å ha henne i livet sitt mer, og vi er ikke kjent med noen andre voldsepisoder, sier advokat Mette Yvonne Larsen.

- Det er litt urimelig at en krangel etter endt samboerskap skal få så stor oppmerksomhet. Han frykter at han nå blir forhåndsdømt bare fordi han er en kjent idrettsutøver, sier Larsen, som er kritisk til politiets informasjon ut om saken.

Besøksforbud

Kvinnen ble natt til lørdag innlagt på sykehus, og ble der i nesten to dager, etter at politiet rykket ut etter en nødmelding fra den fornærmede kvinnen. Den siktede idrettsutøveren ble pågrepet av politiet og holdt i arresten fram til han hadde avgitt forklaring. Han nekter skyld etter siktelsen politiet har tatt ut mot ham.

Etter hva NTB vet skal kvinnen ha vært i avhør hos politiet torsdag. Hun skal ha gitt en annen versjon av hva som skjedde.

- Hun har fysiske og psykiske skader, og har fått oppnevnt bistandsadvokat etter de strenge regler som gjelder for dette, sier bistandsadvokat John Christian Elden til VG fredag.

Han opplyser at den familievoldssiktede idrettsprofilen har fått beskjed om at han forbys å ta kontakt med samboeren på alle mulige måter. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere