(Bergensavisen)

De slo Randaberg 3-0 i serieåpningen av eliteserien i Stavanger lørdag ettermiddag. Oppskriftsmessig og sterkt – men det er også som forventet.

– En veldig vellykket gjennomkjøring mot Randaberg, som er et veldig godt lag. De kommer til å slåss om medalje, og da er det godt å se at vi henter frem en 3-0-seier, mener Kristian Morken Bjelland.

– Fordi jeg er best trent!

Søndag venter ToppVolley Norge (TVN). Suldal-laget skal på papiret være en enklere match for TIF Viking, som lørdag kveld sendte hjem førsteoppstillingen deres i en leiebil som kjørte rett til Bergen.

Ørjan Siljander, Vetle Hylland, Jonas Langlo, Anders Røneid og Jon Erlend Haukås dro av gårde!

– Det er bare meg igjen fra den oppstillingen. De andre er permittert! Jeg tror det er lurt, sier Morken Bjelland.

For: Tirsdag venter historiens første Champions League-kvalifisering for TIF Viking. Det franske profflaget Chaumont kommer til Sotra Arena.

– Vi tenker jo her og nå, men det er litt sånn at vi har den kampen i bakhodet. Vi må få spillet til å sitte helt. Siden jeg er igjen, kan jeg skryte på meg at jeg må være den beste trente av oss, humrer Morken Bjelland.

Ivar Bakken-comeback

Ivar Bakken er tilbake igjen som hovedtrener, og det virker som ting sitter for TIF Viking.

– Det ser bra ut. Spesielt i den spillfasen der vi skal serve og spille blokk/forsvar. Det er god struktur i forsvarsspillet, og det er veldig få baller som ender opp i «ingenmannsland». Det avhenger av at vi klarer å sette press på servene, men det ser bra ut.

– Hvordan er det å ha Bakken som trener igjen?

– Han har en treningsfilosofi og stil som veldig mange av oss kjenner veldig godt. Det gir en trygghet, på en måte – spesielt inn mot det vi skal teste oss på nå. Og Ivar, til tross for all den rutinen han har, drar jo ennå på studieturer for å utvikle seg som trener. Det sier litt om motivasjonen og den indre «driven» han har for volleyball, svarer TIF Viking-profilen.

Ivar Bakken er Norges mestvinnende lagtrener uansett idrett. 71-åringen startet trenergjerningen med å sende Ulriken til topps, før det i sin tur ble til Nyborg – og nå TIF Viking.

Full pott i seriepremieren, så håper vi søndagens kamp går bedre for Mjelde Bjelland enn det gjør i parkeringshuset han kjørte rundt imens han snakket med BA:

– Eg køddar’kje, eg kommer ikkje ut!