RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vollvik kjøper Beckham-støvler

Sist oppdatert:
Chess-gründer Idar Vollvik betaler en million kroner for fotballstøvlene til David Beckham. Pengene går til jordskjelvofre i Pakistan.

Da Norske Kvinners Sanitetsforening la fotballstøvlene til David Beckham ut for salg i dag, var Chess-gründer Idar Vollvik raskt på banen. Direkte på «God Morgen, Norge» på TV 2 sa han seg villig til å gi en million kroner for paret.

Selges for en god sak
I januar var det Norske kvinners sanitetsforening som bladde opp en million kroner for de sølvfargede fotballstøvlene i en auksjon til inntekt for tsuanmi-ofrene. Nå selger de støvlene videre til inntekt for jordskjelvrammede Pakistan og Flyktningehjelpens innsats i området.

David Beckhams fotballsko.

- Jeg er bare glad for å få lov til å være med og bidra, uttalte Vollvik på TV 2 og fortalte at han hadde god kjennskap til sanitetskvinnenes arbeid fra før. Sanitetskvinnene var nemlig en av Chess' storkunder.

Vollvik bor i Bergen og har engasjert seg i fotballklubben Brann. På «God morgen, Norge» spøkte han med at støvlene kan gjøre nytte for seg der.

- Et godt hjerte
Lillian Vilnes, generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening, takker Vollvik for handelen og håper støvelsalget kan være innledningen på en innsamlingsstafett for gode formål.

- Han er en kreativ mann med et godt hjerte, sier hun.

Inntektene fra støvelsalget skal sanitetskvinnene kanalisere via Flyktningehjelpen. Pengene skal gå til vintertelt med ovn til 5.000 husløse.

Glade og overrasket
I Flyktninghjelpen er de glade og overrasket over julepresangen til jordskjelvofrene.

- Hjelpebehovet i Pakistan er enormt, og vil vedvare i lang tid. Flyktninghjelpen er svært takknemlige over å få én million kroner til dette arbeidet. Vi er imponert over kreativiteten til sanitetsforeningen når det gjelder å samle inn penger til humanitære formål, sier konstituert generalsekretær Toril Brekke i en pressemelding.

Tre millioner mennesker har mistet hjemmene sine i det jordskjelvrammede Pakistan. Flyktninghjelpen har delt ut vinterisolerte telt og ovner til 60.000 personer, og er nå i gang med å dele ut blant annet kull, pledd og materialer slik at de overlevende i fjellandsbyer kan bygge seg nye hjem.

Les mer om Flyktningehjelpens arbeid i Pakistan her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere