RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Eirik Verås Larsen og Nils Olav Fjeldheim
Eirik Verås Larsen og Nils Olav Fjeldheim

Vond nedtur for Verås Larsen

Sist oppdatert:
Eirik Verås Larsen håpet å vinne to gull på samme dag - begge på 1000 meter. Men han måtte pent ta til takke med 4. plass i K1 og 6. plass i K2 1000 meter.

Den regjerende verdensmesteren hadde ikke dagen. Kanskje skyldes de dårlige resultatene at det kun var 50 minutters mellomrom mellom finalene på K1 og K2 lørdag. I K2 padlet han sammen med Nils Olav Fjeldheim.

For kort pause

- K1 var et bra gjennomført løp. Jeg trodde på seier underveis, men fikk ikke til samme finish som i fjor. K2-løpet satt også bra, men pausen mellom løpene ble litt i korteste laget, fortalte Verås Larsen til NTB.

De norske båtene var blant de store gullfavorittene i begge øvelsene.

- Fram mot OL må vi nok i større grad konsentrere oss om en øvelse. Per i dag er vi ikke gode nok til å satse for fullt på to øvelser. Det blir for tøft, sa landslagstrener Kjell Tore Solvang.

Ikke enig

Padleresset er ikke umiddelbart enig med landslagssjefen. Han mener fortsatt at fjorårets VM-mesterverk med gull og sølv i henholdsvis K1 og K2 lar seg gjenta i et OL.

- Vi evaluerer etter VM, og kanskje må vi se an i noen verdenscupregattaer før vi endelig bestemmer oss for en eller to båter. Vi gjorde det samme i fjor, og da gikk det jo bra, sa Eirik Verås Larsen.

Verås Larsen fikk tiden 3.30,615 på K1. Verdensmester ble Ben Fouhy fra New Zealand med tiden 3.28,852. Adam van Koeverden fra Canada tok sølv, mens australske Nathan Baggaley snappet bronsen foran Verås Larsen.

Dårligste løpet

50 minutter etter den voldsomme skuffelsen i K1, skulle Verås Larsen reise kjerringa i K2 sammen med Nils Olav Fjeldheim. Men her skulle det gå enda dårligere. Den norske duoen endte på en særdeles skuffende 6. plass.

- Det er det dårligste løpet vi har gjort her nede, sa landslagstrener Solvang, og gjentok det han hadde sagt om at Norge nok må satse mer på en øvelse framfor å gå for rubbel og bit.

Mens det ble norsk nedtur i USA, kunne svenskene juble over VM-gull i K2 ved Markus Oscarson og Henrik Nilsson. Belgia tok sølv foran Tyskland på bronseplass.

Vinnertiden i K2 var 3.14,157. Verås Larsen og Fjeldheim fikk tiden 3.16,057.

Det ble en svak norsk dag også i den siste finalen, K4 1000 meter menn. Den norske kvartetten med Andreas Gjersøe, Mattis Næss, Alex Wefald og Per Martin Fevang ble nummer ni og dermed sist i finalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere