Vonn: - Jeg er knust

Foto: Getty Images

Lindsey Vonn gir opp OL.

04.07.14 09:30

Den amerikanske alpinstjernen Lindsey Vonn (29) gir opp håpet om å kunne konkurrere i Sotsji-OL. Det meldte hun på sitt eget nettsted tirsdag.

- Jeg er knust over å måtte offentliggjøre at jeg ikke vil være i stand til å konkurrere i Sotsji. Jeg gjorde alt i min makt for på en eller annen måte bli sterk nok til å greie det selv om jeg ikke har noe bakre korsbånd, men nå er det klart at kneet er for ustabilt til å konkurrere på dette nivået, skriver hun.

- Jeg skal opereres snart slik at jeg kan være klar igjen til VM hjemme i Vail i februar neste år.

Vonn, som er kjæreste med golfstjernen Tiger Woods, var tittelforsvarer i utfor etter seieren i Vancouver-lekene. Hun vant også bronse i super-G for fir år siden.

Hun skadet kneet da hun falt i super-G under VM i Schladming forrige sesong. Korsbåndet ble så skadet at legene fjernet det. Hun prøvde å gjøre comeback før jul, men kneet var ikke stabilt nok, og hun tok en ny pause.

Hun gjorde et siste forsøk på å bygge opp musklene for å gjøre kneet stabilt, men til sist måtte hun innse at det ikke gikk.

- Det positive er at nå blir det en ledig plass slik at en av mine lagvenninner kan kjempe om gull. Takk for all kjærlighet og støtte. Jeg vil heie på alle OL-deltakere og spesielt for USA, slutter Vonn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag