Gå til sidens hovedinnhold

Vonn operert i Colorado

Satser mot OL i Sotsji.

Lindsey Vonn falt stygt i åpningsrennet super-G i alpin-VM i østerrikske Schladming sist uke. Hun måtte fraktes til sykehuset i helikopter. Fartsdronningen pådro seg avrevne korsbånd og leddbånd i kneet, og hun brakk også leggbeinet helt oppe ved kneet.

Søndag gjennomgikk hun en operasjon i høyrekneet i Colorado.

Inngrepet beskrives som vellykket av USAs landslagslege Bill Sterett, som gjennomførte operasjonen. Han tror 28-åringen vil komme tilbake for fullt.

- Moderne kirurgiteknikker kombinert med aggressiv rehabilitering vil hjelpe Lindsey med å bli helt frisk. Hun vil gjøre alt hun kan for å komme tilbake i konkurranse så fort som mulig, sa Sterett etter operasjonen i Vail.

Vonn mister resten av sesongen, men amerikaneren håper hun er tilbake i alpinsirkuset neste vinter slik at hun kan kjempe om medaljer i OL i Sotsji om ett år.

- Jeg kan forsikre dere om at jeg vil jobbe så hardt som mulig for å bli klar til å representere landet mitt i Sotsji neste år, sa Vonn sist onsdag.

Vonn har hatt en strålende karriere i alpinbakken. I Vancouver-OL i 2010 tok hun gull i utfor og bronse i super-G. I tillegg har hun to gull og tre sølv i VM. I verdenscupen har hun vunnet sammenlagt fire ganger. (©NTB)

Nettavisen følger samtlige renn i alpin-VM direkte på livesport.nettavisen.no.

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken