*Nettavisen* Sport.

Vos strammet grepet om ny sykkeltriumf på norsk jord

Stine Borgli ble beste norske kvinne under landeveisrittet under på VM på sykkel i Innsbruck lørdag. Borgli kom på 29. plass Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Stine Borgli ble beste norske kvinne under landeveisrittet under på VM på sykkel i Innsbruck lørdag. Borgli kom på 29. plass Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Den nederlandske sykkelstjernen Marianne Vos vant lørdagens etappe i Ladies Tour of Norway og går mot sin tredje strake sammenlagtseier i rittet.

Vos, som vant Ladies Tour of Norway både i 2017 og 2018, avgjorde lørdagens etappe på de siste meterne opp til målgangen på Fredriksten festning.

Dermed tok den regjerende mesteren sin andre strake etappeseier i rittet. Hun hadde selskap i teten av Sunweb-syklist Coryn Rivera i teten i avslutningen, men satte inn nådestøtet mot slutten.

Vos tok sin sjuende etappeseier i Ladies Tour of Norway.

– Det var hardt. Det var noen krasjer underveis. Jeg klarte å komme unna de fleste, og laget mitt jobbet godt for å kjøre meg opp igjen i teten. Da vi gikk inn i bakken for første gang angrep jeg, og det var bra jeg fikk Rivera med meg, sa Vos til NRK etter målgang.

Vita Heine ble beste norske jente på tiendeplass. Stine Borgli fulgte deretter.

– Det var beintøft. Jeg gikk nok litt offensivt ut, men jeg tenkte det var det smarteste å holde Mariannes hjul. Jeg regnet med at hun ville angripe, sa Borgli til NRK etter målgang.

Med seieren økte Vos sitt forsprang i sammendraget. Søndag avsluttes Ladies Tour of Norway med en 154 kilometer lang etappe fra Svinesund til Halden.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.