*Nettavisen* Sport.

Vraker bestemann for å hedre legenden

Foto: Bruce Bennett / AFP / NTB scanpix

Denne mannen har en spesiell status i NHL.

BRONX, NEW YORK (Nettavisen): Cory Schneider (27) har storspilt i sin første sesong for New Jersey Devils etter overgangen fra Vancouver Canucks.

Den 27 år gamle keeperen er fjerde best i National Hockey League (NHL) med sin redningsprosent på 92,8 og nest best i NHL med 1,84 baklengsmål per kamp.

Likevel er han henvist til benken når Devils søndag møter Mats Zuccarello og New York Rangers på en spesialbygd utendørsbane i Yankee Stadium.

Trener Pete De Boer har gitt keeperplassen til 41 år gamle Martin Brodeur, som med tallene 90,5 og 2,36 er langt bak Schneider i de to viktigste keeperstatistikkene.

- Jeg er ikke så opptatt av statistikk. Selv om Martys redningsprosent er litt lav, har han spilt fra for oss i år. Det er en stor fordel for oss å ha to gode keepere, sier De Boer på den siste pressekonferansen før søndagens match, som starter klokken 18.30 norsk tid.

I realiteten handler nok valget likevel mest om å la Martin Brodeur få spille en utendørskamp før han legger opp. Montrealmannen er en av tidenes beste keepere i NHL – kanskje den aller beste. Han har vunnet Vezina Trophy som ligaens beste keeper fire ganger og han har satt utallige rekorder.

- Jeg hadde akseptert trenernes beslutning, uansett. Denne kampen betyr mye for mange. De følte vel at denne betydde noe spesielt for meg og tok meg ut på laget. Historien min betyr ikke så mye for meg. Jeg har gjort det jeg har gjort, men vil helst vurderes ut fra hvordan jeg presterer nå, sier Brodeur.

Dette er ikke den første skuffelsen i Cory Schneiders karriere. Han var i mange år reserve for Roberto Luongo i Vancouver, før han omsider spilte seg forbi Luongo. Vancouver forsøkte da å bytte bort Luongo, men lyktes ikke og sendte i stedet Schneider på dør.

Nå vrakes han altså til et av sesongens store høydepunkt.

- Han taklet det bra, mener Pete De Boer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Så får vi bare vente og se hvordan New Jersey takler det. Kampen mot Rangers er ekstremt viktig for begge lag.

New York Rangers ligger på andreplass i Metropolitan Division med 57 poeng, mens New Jersey Devils er nummer seks med 55 poeng. P sjuendeplass følger Washington Capitals med 54 poeng.

De tre beste i Metropolitan Division går til sluttspill. Fjerde- og femteplassen må være bedre enn tilsvarende posisjonerte lag i Atlantic Division for å få de to wildcardplassene.

Søndagens kamp sendes direkte på Viasat Hockey. Du kan også følge den direkte her. Nettavisen er til stede i New York og vil komme med fyldig dekning både underveis og etter kampslutt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.