RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vraker Gamst på dødball

Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen starter mot Ungarn, men hans ansvarsområder blir trolig innskrenket.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Etter treningene å dømme denne uka, starter landslagssjef Åge Hareide trolig med de samme elleve som begynte Malta-kampen, selv om han etter tirsdagens økt innrømmet at det er usikkerhet rundt et par-tre plasser på laget.

Laget ikke tatt ut
- Det er ikke tatt ut noe lag ennå, sa Hareide etter treningen.

Kristofer Hæstad gikk av treningen noen minutter før de andre tirsdag, og ble erstattet av Christian Grindheim i formasjonstreningen. Doffen fikk seg også en smell i kampen mot Malta, men det er uklart om han er såpass hemmet at kampen mot Ungarn kan være i fare.

Assistenttrener Ola By Rise ville ikke kommentere Doffens situasjon på direkte spørsmål om han er skadet eller ikke.

Fysisk form blir vesentlig for det endelig uttaket av Norges lag. Ungarn ble slitne etter hvert i kampen mot Hellas på lørdag, og det er sånn sett viktig at de norske spillerne makter å stå distansen ut.

4-3-3
Det som derimot er klart, er at Norge fortsetter i 4-3-3-formasjon.

Når det gjelder Morten Gamst Pedersen, tyder alt på at han starter onsdagens kamp, til tross for at han hadde en fryktelig dårlig dag på jobben på lørdag. Nå slet riktignok Gamsten med mageproblemer, men Hareide velger å gi Blackburn-vingen en sjanse til. Gamsten ser for øvrig ut til å bli vraket som eksekutør av dødballer der det er naturlig å bruke venstrebeinet. Utfra tirsdagens trening ser det ut til at John Arne Riise og Martin Andresen skal sørge for de gode innleggene fra faste situasjoner.

Det ville ikke Hareide bekrefte etter tirsdagens treningsøkt.

- Det er åpent. Riise kan ta dødballer, men det kan hende de bytter på, svarte han kryptisk.

Jevn gruppe
Norge ligger fem poeng bak Hellas i EM-kvalifiseringens gruppe C etter seks kamper. Vi er tre poeng bak Tyrkia, men a poeng med Bosnia-Hercegovina. Bosnia møter Malta hjemme i onsdagens kamp, og vil med all sannsynlighet ta tre nye poeng. Hellas møter Moldova i den tredje kampen i Norges gruppe onsdag. Tyrkia spiller ikke.

Her er tabellen i Norges gruppe
Her er kampene i Norges gruppe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere