Gå til sidens hovedinnhold

Vraker gullgrossisten

Fire VM- og OL-gull i stafett hjelper ikke noe som helst.

SAPPORO (Nettavisen): I Sapporo blir Frode Estil tilskuer under VM-stafetten.

Det er Adresseavisen som tirsdag bringer den ubekreftede nyheten om at Estil blir vraket fra det norske laget til fredagens stafett.

Nettavisen snakket med både Estil og landslagstrener Morten Aa Djupvik tirsdag kveld, japansk tid. Ingen av dem vil bekrefte at Estil ikke skal gå.

Blir tilskuer
Men mellom linjene lar de det skinne igjennom at 34-åringen blir tilskuer.

- Jeg kan si mer om dette i morgen, sier Estil.

- Spør meg om et døgn. Da presenterer vi laget, sier Djupvik.

At Frode Estil skal gå onsdagens 15-kilometer er imidlertid bekreftelse god som noen på at det ikke blir stafett. Estil har gjort det klinkende klart at det er uaktuelt å gå alle de tre siste VM-distansene. Og det er, mildt sagt, lite sannsynlig at det er søndagens femmil han kommer til å droppe¿

Hadde ikke med skøytesko
- Det er riktig at det er blitt litt endringer i mine VM-planer. 15-kilometeren var ikke i mine tanker. Jeg har faktisk ikke med meg skøytesko til Japan, forklarer Estil – som nå har fått lånt seg et par, så han slipper å gå i kombiskoene.

Trolig var det lørdagens 30 km fellesstart med skibytte som fratok Estil en tilsynelatende opplagt plass på stafettlaget. Mens Estil hadde en middels dag, overbeviste Eldar Rønning.

- Det er riktig at Eldar la inn en bedre søknad enn Frode der, medgir Morten Aa Djupvik.

Rønning og Hjelmeset
Paradoksalt nok skulle ikke Rønning ha gått lørdagens renn i det hele tatt ut. Han fikk sjansen fordi Jens Arne Svartedal skulle få hvile etter sitt VM-gull i sprint.

Dermed blir det Rønning og Odd-Bjørn Hjelmeset som går klassisk for Norge i stafetten. Petter Northug blir ankermann, mens Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger slåss om tredjeetappen.

Hvis Frode Estil da ikke skulle finne på å slå begge i onsdagens 15-kilometer¿

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler